Art mozi pénztára

A hosszú kényszerszünet után június 25-től újra mehetünk art moziba – a jegyelővétel pedig már ma elkezdődött. Az első műsorhét programjában több premier előtti filmvetítésre is sor kerül.


A veszélyhelyzet megszüntetése után, a kormány döntése értelmében június 25-én a Budapest Film Zrt. mozijai ismét kitárják kapuikat: csütörtöktől a Művész, a Puskin, a Toldi, a Tabán, a Kino Cafe és a Corvin mozi is korlátozások nélkül vetíti a filmeket.

A járványhelyzet utáni első műsorhét programja ma került fel az artmozi.hu-ra és a mozik honlapjára, és az internetes jegyelővétel is elkezdődött. A karantén során elindított Távmozi hétfő kivételével naponta egy előadásban vetíti tovább a filmeket.

BUDAPEST FILMHÍRADÓ IX. www.youtube.com

Most pedig lássunk egy ízelítőt a műsorkínálatból!

Remény (Hope)

Vajon hogyan viszonyul a szerelemhez és magához a szeretethez egy családanya, akinél a negyvenes évei elején agydaganatot diagnosztizálnak? Anja és Tomas sikeres karriert tudhatnak magukénak. Egymás iránti szerelmük az évek múlásával ugyan megkopott, de gyönyörű nagy családjuk kárpótolja őket mindenért. Amikor karácsony előtt egy nappal kiderül, hogy a nőnek feltételezhetően mindössze néhány hónap van hátra az életéből, a házaspár kapcsolata teljesen átértékelődik.

További információk a vetítések időpontjáról itt.

Daniel

Egy fiatal dán fotóriporter, Daniel Rye igaz történetét dolgozza fel a film, akit 2013-ban Szíriában rabolt el és tartott fogságban több más külföldi társával együtt az Iszlám Állam. Daniel és társai, köztük az amerikai újságíró, James Foley a rettenetes körülmények között egyfajta napi rutint alakítanak ki a túlélés érdekében: jógáznak, edzenek, nyelvleckéket adnak egymásnak. Eközben a háttérben parttalan túsztárgyalás folyik a terroristákkal az emberéletekről. Rye volt az utolsó életben maradt túsz, akit 2014-ben, 398 nap után engedtek szabadon, miután családja kifizette érte a váltságdíjat.

A vetítések időpontjai ide kattintva érhetők el.

Emma

Jane Austen közkedvelt, örökérvényű komédiája arról, hogy találd meg a párod, és hogyan érdemeld ki a boldogságot, most új köntösbe bújik ebben az élvezetes adaptációban. A csinos, okos és gazdag Emma Woodhouse riválisok nélküli fáradhatatlan méhkirálynő az ő álmos kis városában. A társadalmi osztályok nyűgeinek és a felnőtté válás kínjainak sziporkázó szatírájában Emma össze nem illő párok és romantikus botlások közt manőverezve találja meg a szerelmet, amely végig ott volt az orra előtt.

Mikor láthatod a filmet a művész mozikban? Időpontok és további részletek itt.

A figyelmetekbe ajánljuk