III. Károly király 2023. május 5-én
Fotó: Shutterstock

II. Erzsébet királynő egyetlen kívánsága nem teljesült a koronázáson

III. Károly király koronázása a májusi 6-i hétvégén teljes gőzzel zajlott le, nem akármilyen látványosságként.


Először egy kétórás koronázási ceremóniára került sor a londoni Westminster apátságban, majd május 6-án a királyi család a Buckingham-palota erkélyéről élvezte a Red Arrows berepülését – írja a Marie Claire.

Ha tovább olvasnál: Az első portré, amelyen Károly királyt koronában láthatjuk

Másnap a királyhoz és a királynéhoz csatlakozott a walesi herceg és hercegné, valamint gyermekeik, György herceg és Sarolta hercegnő, hogy a windsori kastélyban megtekinthessék a koronázási koncertet.

Harry herceg azonban a szombati hivatalos koronázást leszámítva hiányzott a hétvégi események többségéről.

A sasszemű nézőknek feltűnhetett, hogy Harry a koronázás végeztével egyenesen a repülőtérre indult, hogy visszatérjen Kaliforniába, ahol megünnepelheti fia, Archie születésnapját.

A korábbi királyi komornyik, Grant Harrold úgy véli, hogy a néhai II. Erzsébet királynő azt szerette volna, ha unokája jobban részt vesz az eseményekben.

Ez is érdekelhet: Harry bocsánatkérést követel Károlytól a koronázás előtt

a kir\u00e1lyi csal\u00e1d az erk\u00e9lyen 2023. m\u00e1jus 6-\u00e1n

Fotó: Shutterstock

A koronázással kapcsolatban Grant megosztotta:

Szerintem az egész pontosan úgy zajlott volna, ahogy a néhai királynő szerette volna, ha ott lett volna. Biztos nagyon furcsa lett volna látni, ahogy a fia viseli a koronát, de ugyanígy, ha itt lett volna, nagyon büszke lett volna arra, ahogy Károly kezelte a dolgot, semmi hiba nem volt a szertartásban és a menetben.

Majd hozzátetette, hogy valószínűleg azon viszont elszomorodott volna, hogy Harry és András nem állt az erkélyen, de mivel a királyi család nem aktív tagjai, ez a természetes. De mivel a királynőnek a család volt a legfontosabb, szerette volna, ha ott látja őket.

Grant is elismerte a királyi szabályokat, és felvetette, hogy Harry, a királyi család és a koronázás szervezői között valószínűleg magánbeszélgetések zajlottak a napra vonatkozó tervekről.

Grant így folytatta:

Jó lett volna, ha Harry is ott van. Talán Harry döntése volt, hogy vissza kell mennie az Egyesült Államokba. Mindenesetre rendkívüli dolognak tűnik, hogy ilyen gyorsan vissza kellett mennie.

Grant hozzátette, hogy szerinte „szégyen", hogy a koronázásra a katonai egyenruhája helyett gyászruháját vette fel, bár a kitüntetéseit legalább az öltönyéhez igazíttatta.


A figyelmetekbe ajánljuk