Kamilla
Fotó: Chris Jackson/Getty Images

Kamilla nem kegyelmezett, ezt a két fűszert kitiltotta a koronázási menüből

Nem meglepő módon óriási felhajtás van Károly koronázása körül, a legfrissebb hírek pedig épp a menüről szólnak.


A koronázási menü felfoghatatlanul bőséges lesz, de van két olyan fűszer, amit Kamilla kérésére kitiltottak a menüből: a királyné fia szerint nem lesz fokhagyma és chili sem az ételekben.

A királyné fia, Tom Parker Bowles – aki történetesen ételkritikus – osztotta meg a hírt a The News Agents nevű podcastban.

A fia szerint a királyné kérésének indoklása személyes preferenciákból fakad.

Ez is érdekelhet: Mégsem olyan nagy a baj? Károly állítólag mindenhova kiteszi Harry fotóját

Nem szereti a chilit, nem szereti a masszív fűszereket

– mondta, hozzátéve, hogy egy ilyen fontos eseményen „kicsit óvatosnak kell lenni, hogy az ember ne izgassa fel túlságosan a pocakját".

Ami a fokhagymát illeti, Parker Bowles „tisztán szociális okokra" vezette vissza a „kitiltást”, mivel a fokhagymától büdös lehet a lehelet.

Parker Bowles emellett Kamilla kedvenc ételeiről is beszélt, amelyek közé tartozik a hal és a friss zöldségek, különösen azok, amelyeket az otthoni kertjében termeszt.

Az előbb felsorolt kitiltott alapanyagok mellőzése egyébként egyáltalán nem számít meglepőnek, mivel a királyi család már többször meghozott hasonló döntéseket.

Az esetleges gyomorpanaszok mellett az indoklásban a fűszeres ételek fogyasztásának egyéb fizikai hatásai, például az izzadás is szerepet játszhatnak. Kamillához hasonlóan állítólag a néhai II. Erzsébet királynő sem rajongott a fűszeres ételekért. Vicces módon Erzsébet állítólag a múltban betiltotta a fokhagymát a főbb királyi rezidenciákon.

Forrás: The Daily Meal


A figyelmetekbe ajánljuk