Harry herceg.
Getty Images

Harry gyerekeivel ellentétben Kamilla unokái szerepet kapnak a koronázáson

Károly király koronázásán György herceg és Kamilla unokái fontos szerepet fognak kapni – de Harry gyerekeire, Archie hercegre és Lilibet hercegnőre ez azonban nem igaz.


Annak ellenére, hogy az új király unokái, úgy vélik, hogy a hároméves Archie-t és az egyéves Lilibetet még csak meg sem hívták, mivel a források arra hivatkoznak, hogy a gyerekek „nagyon kicsik".

Az, hogy a fiatalok részt vesznek-e az ünnepségen, állítólag komoly vitatéma volt Sussex hercege és hercegnéje számára, akik a jelek szerint még mindig fontolgatják, hogy megjelenjenek-e a ceremónián.

Így tehát jelen állás szerint Archie és Lilibet nem fognak szerepet kapni a nagy napon, de unokatestvéreik és Kamilla királyné unokái szerves részét képezik majd a ceremóniának.

Ez is érdekelhet: Ezért lesz kötelező Harry hercegnek is részt vennie Károly koronázásán

Dr. Tessa Dunlop királyi történész és író szerint azonban „furcsa" lenne, ha Archie-t nem hívták volna meg az eseményre. Ezt a True Royalty TV The Royal Beat című műsorában mondta el:

Ha megnézzük az 1953-as koronázásról készült felvételeket, ki volt nagyon feltűnő, bár rövid ideig? Károly herceg. Négy éves volt. Archie a negyedik születésnapján határozottan nem túl fiatal ahhoz, hogy részt vegyen a koronázáson. És ha Meghant is ott akarják látni, akkor a fiát is meg kell hívni.

A kilencéves György herceg főszerepet kap, míg a hétéves Sarolta hercegnő és a jövő hónapban ötéves Lajos herceg csatlakozik nagyapjukhoz és a királynőhöz, amikor elhagyják az apátságot. György a Westminster-apátságba lépve és onnan kilépve viszi majd a király palástját.

A király és György apja, Vilmos herceg nagyon szerették volna, ha a fiatal herceg fontos szerepet kap május 6-án, és úgy döntöttek, hogy végül ő lesz a középpontban.

György és hét másik fiú „fogja kísérni Őfelségüket", a királyt és a királynét a szertartás alatt.

Ezt a feladatot általában a nemesek, és különösen a királyi háztartás magas rangú tagjainak tizenéves fiai kapják. Belsős információk alapján Kamilla fiúunokái is benne lesznek a csapatban.

Forrás: Mirror

A figyelmetekbe ajánljuk