Károly irály és Harry herceg
Fotó: Matt Dunham - WPA Pool/Getty Images

​Harry bocsánatkérést követel Károlytól és Vilmostól, különben nem vesz részt a koronázáson

A királyi család tagjai között nagy a feszültség azóta, hogy 2021-ben Harry herceg és Meghan Markle az Oprah Winfrey-nek adott interjúban őszintén kitálalt mindenről.


A pár azóta kiadta a Netflix Harry & Meghan című dokumentumfilmjét, amely nem sokkal azelőtt jelent meg, hogy Harry külön interjút adott az ITV Tom Bradby-nek, valamint megjelent leleplező memoárja, a Spare.

Ez is érdekelhet: Harry és Meghan jogi háborúba kezdhetnek South Park miatt

A 38 éves royal szerint „a labda az ő térfelükön van", és arra is utalt, hogy a családjának mind őt, mind a párját meg kell keresnie, hogy bocsánatot kérjenek, ha szeretnék rendbe hozni a kapcsolatukat. Azóta az is kiderült, hogy Harry nem fog részt venni apja koronázásán május 6-án, ha nem kap bocsánatkérést addig.

A királyi család azonban úgy véli, nem kell bocsánatot kérnie. Egy forrás így nyilatkozott a Timesnak:

Nem hiszem, hogy úgy érzik, hogy bocsánatkéréssel tartoznak.

A források azt állítják, hogy a 74 éves uralkodónak és fiának, a walesi hercegnek nem áll szándékában bocsánatot kérni Harrytől, hogy részt vehessen a koronázáson, így „mérgező patthelyzet" alakult ki a három királyi rokon között.

Ha tovább olvasnál: Dr. Máté Gáborral beszélget könyvéről Harry herceg

Harry herceg, K\u00e1roly kir\u00e1ly, Vilmos herceg

Fotó: John Stillwell - WPA Pool/Getty images

A hírek szerint Károly király még nem küldte ki a meghívókat a koronázására, amelyen 2000 vendég vehet részt a több mint 8000 helyett, akik 1953-ban részt vettek II. Erzsébet királynő koronázásán − ezt a következő hetekben szándékozik megtenni. Valószínűleg Harry és Meghan is meghívást kapnak a ceremóniára, de a meghívó nem jár majd bocsánatkéréssel.

A Save The Date meghívók a következő hetekben érkeznek a vendégekhez, a hivatalos meghívókat három héttel május 6-a előtt adják ki. Harry azonban „nyitott" meghívót kap minden családi kötelezettségre, annak ellenére, hogy 2020-ban kilépett a királyi kötelezettségeiből. Azt egyelőre még mindig nem tudjuk, hogy Harry és Meghan részt vesznek-e a koronázási ünnepségen, de tekintve, hogy az egybeesik fiuk, Archie születésnapjával, a spekulációk szerint ez lesz majd az alibijük.

Bár a hírek szerint a család találkozhat, hogy megbeszéljék a tavaszi ünnepség előkészületeit, a „bocsánat" nem biztos, hogy elhangzik.

Egy forrás így nyilatkozott az ügy kapcsán:

Nem hiszem, hogy Őfelsége jelenleg bármiért is bocsánatot akarna kérni. Épp ellenkezőleg. Még mindig rengeteg rosszindulat forrong a családban. A következő néhány hétben még történhetnek ugyan beszélgetések a sussexiak jelenlétéről, de még sokat kell várniuk a bocsánatkérésre. Túl sokan vannak megbántva Harry tettei miatt.

Forrás: Marie Claire


A figyelmetekbe ajánljuk