Vilmos herceg.
Getty Images

Vilmos herceg megható módon emlékezett meg Erzsébet királynőről

Apja méltatása mellett, az egykori királynőről is megemlékezett.


A múlt szombaton tartották meg III. Károly király koronázását, vasárnap este pedig a várva várt koronázási koncertre is sor került. A színpadon Katy Perrytől Lionel Richie-ig számtalan előadó lépett színpadra, hogy egy 90 perces extravagáns előadással örvendeztessék meg a 20 ezer fős közönséget.

A csúcspont azonban kétségtelenül nem más, mint a walesi herceg meglepetésszerű beszéde volt, aki a színpadra lépett, hogy megköszönje a közönségnek a támogatást, és tisztelegjen édesapja, III. Károly király, valamint a néhai Erzsébet királynő előtt.

Ez is érdekelhet:Vilmos herceg ezért nem fordult meg, amikor Katalin az oltár felé sétált

Hatalmas köszönet mindenkinek, hogy ilyen különleges estét varázsoltak nekünk. Szeretnék néhány szót szólni az édesapámról, és arról, hogy miért tartom ezt a hétvégét olyan fontosnak. De ne aggódjatok, Lionellel ellentétben én nem leszek egész este színpadon. Ahogy nagymamám mondta, amikor megkoronázták, a koronázás a jövőre vonatkozó reményeink kinyilvánítása. És tudom, hogy ő ott van fent, és vigyáz ránk. Büszke anya lenne.

– kezdte beszédében.

Folytatta:

Az ünneplés minden pompája ellenére a díszszemle középpontjában egy egyszerű üzenet áll. Szolgálat. Apám első szavai, amikor tegnap belépett a Westminster-apátságba, a szolgálat fogadalma volt. A szolgálat folytatásának fogadalma volt. Mert több mint 50 éven át, az Egyesült Királyság minden szegletében, a Nemzetközösségben és a világ minden táján annak szentelte magát, hogy másokat szolgáljon, a jelenlegi és a jövő nemzedékeit, és azokat, akiknek az emlékét nem szabad elhanyagolni.

Olvasd el ezt is! Megalázó bánásmód: Katalin csak így mehetett hozzá Vilmoshoz

Vegyük a természetet. Már jóval azelőtt figyelmeztetett bennünket a bolygónk egészségét fenyegető veszélyekre, hogy ez mindennapos kérdéssé vált volna. Vagy a Prince's Trust. Több mint egymillió, sokszor hátrányos helyzetű fiatalnak nyújtott támogatást, hogy megvalósíthassák ambícióikat. És ami talán a legfontosabb mind közül, apám mindig is megértette, hogy a bármilyen vallású, hátterű és bármely közösséghez tartozó emberek megérdemlik, hogy ünnepeljük és támogassuk őket

Vilmos herceg beszéde pedig a következőképpen zárult:

Apa, mindannyian nagyon büszkék vagyunk rád. Én is szeretném kifejezni büszkeségemet és hálámat azon emberek milliói iránt, akik szolgálnak, a hadseregben, az osztálytermekben, a kórházi osztályokon és a helyi közösségekben. Bárcsak mindannyiukat megemlíthetném. Az önök szolgálata inspirál minket. És ma este mi is önöket ünnepeljük. Elkötelezem magam, hogy mindannyiukat szolgálom. Király, haza és nemzetközösség. Isten óvja a királyt!


A figyelmetekbe ajánljuk