Katalin és Vilmos az esküvőjükön
Fotó: Mark Cuthbert/UK Press via Getty Images

Megalázó bánásmód: Katalin csak így mehetett hozzá Vilmoshoz

Vilmos herceg és Katalin hercegné a jövő hónapban ünnepli 12. házassági évfordulóját. A walesi herceg és hercegnő 2011-ben tette le az esküt, és azóta három gyermekük született, György herceg, Sarolta hercegnő és Lajos herceg.


Egy királyi szerző azonban azt állítja, hogy mielőtt a pár összekötötte volna az életét, Katalinnak „termékenységi tesztet kellett végeznie", hogy megbizonyosodjon arról, hogy képes lesz-e gyermeket vállalni.

Ez is érdekelhet: Emiatt más Vilmos és Károly házassága

Vilmos és Katalin 2001-ben ismerkedtek meg az egyetemen, és közeli barátok voltak, mielőtt néhány évvel később romantikus kapcsolatba kezdtek volna. Rövid időre szakítottak 2007-ben, de néhány hónappal később újra összejöttek, és a hírek szerint a pár egy Seychelle-szigeteki utazás során kötött házassági paktumot.

A néhai II. Erzsébet királynőt is teljesen lenyűgözte Katalin, és a bennfentesek dicsérték a rövid szakításuk alatt tanúsított „sztoicizmusát", ami bebetonozta a jövőbeli szerepét, mint királyné-feleség.

Tom Quinn szerint azonban amikor Vilmos úgy döntött, hogy feleségül akarja venni Katalint, a hercegnő termékenységi vizsgálaton esett át.

Ha tovább olvasnál: Vilmos és Katalin házasságában vannak csúnya veszekedések is

Katalin \u00e9s Vilmos az esk\u00fcv\u0151j\u00fck\u00f6n

Fotó: Max Mumby/Indigo/Getty Images

Az Aranyozott ifjúság: A királyi családban való felnőtté válás intim története (Gilded Youth: An Intimate History of Growing Up) című könyvében ezt írja:

Ezeket mindig azért végzik el, hogy a leendő királynőnek legyen gyermeke. Ha Katalin nem lett volna termékeny, aligha kétséges, hogy a házasságnak vége lett volna.

Szerinte ez általános gyakorlatnak számít a királyi családba belépő nők esetében, a néhai Diana hercegné is hasonló bánásmódnak volt kitéve.

Állítólag Diana találkozásuk során arról panaszkodott neki, hogy ártatlanul azt hitte, hogy a házasság előtti vizsgálatok az általános egészségi állapotra vonatkoznak, és csak később jött rá, hogy valójában termékenységi vizsgálatokat végeztek rajta.

Annyira ártatlan voltam, hogy akkoriban még mindenbe belementem

− mondta.

Quinn könyve, amely a múlt hónapban jelent meg, a palota személyzetének exkluzív vallomásait szövi össze történelmi forrásokkal, azt vizsgálva, hogyan hatott a királyi család különböző tagjainak gyermekkora a felnőtt életükre.

Forrás: Marie Claire

el\u0151fizet\u00e9s

NYEREMÉNYJÁTÉK! Fizess elő most a Hamu és Gyémánt magazinra, és legyen tied nyereménykönyveink egyike, vagy egy 2 főre, 2 éjszakára szóló wellnesshétvége a harkányi Dráva Hotelbe! Az előfizetői oldal eléréséhez kattints IDE, a játékszabályt pedig erre linkre kattintva éred el!


A figyelmetekbe ajánljuk