vilmos és katalin csók az esküvőn

Vilmos herceg ezért nem fordult meg, amikor Katalin az oltár felé sétált

A walesi herceg és hercegné idén ünnepelte 12. házassági évfordulóját. Egy emlékezetes esküvő, amit a protokollszünetektől kezdve a hagyományok felrúgásán át Pippa Middleton formás fenekéig szinte minden volt. Azonban sokan felfigyeltek egy aprócska furcsaságra, ugyanis Vilmos viselkedését nem sokan értették, amire most végre magyarázatot kaphatnak a szemfülesek.


Sok minden másképp volt. Pippa Middleton koszorúslány volt, illetve tanú Harry herceggel karöltve - ez pedig két olyan szerepkör, amely a királyi esküvőkön elvileg nem létezik, nem is beszélve a dupla csókról, amelyet az ifjú pár a Buckingham-palota erkélyén adott egymásnak, de arról sem érdekes megfeledkezni, hogy a nászéjszakát a Buckingham-palotában töltötték, ahelyett, hogy azonnal elrepültek volna nászútra.

Olvasd el ezt is! Az egykori komornyik szerint emiatt más Vilmos és Károly házassága

Katalin még a hajával is megszegte a protokollt: a walesi hercegné egy 350 éves hagyománnyal hagyott fel, amikor úgy döntött, hogy leengedett hajat visel a nagy napon. Persze az esküvőn voltak olyan elemek, amikor szigorúan ragaszkodott a hagyományokhoz. Például azzal, hogy a Westminster Apátságban lépett az oltár elé.

Amikor Katalin négyperces sétája során közeledett az oltár felé, Vilmos egyszer sem fordult meg, hogy megnézze leendő feleségét, ahogyan azt sok vőlegény teszi. A herceg a hagyományoknak megfelelően cselekedett (nincs itt semmi furcsaság), miszerint a vőlegénynek kell utoljára látnia a menyasszonyt, ezért végig háttal állt neki.

Harry herceg azonban egy pillantást vetett rá, Marcia Moody királyi szakértő pedig megerősítette, hogy a sussexi herceg a következőket mondta a bátyjának:

Rendben, most már itt van. Gyönyörű, ezt elmondhatom

(Marie Claire)

A figyelmetekbe ajánljuk