Vilmos és Katalin.
Getty Images

Vilmos és Katalin ezért nem fogják meg soha egymás kezét a nyilvánosság előtt

Vilmos herceg és Katalin hercegné többször is figyelmen kívül hagyták a királyi szabálykönyvet, kezdve az esküvőjük kulcsfontosságú pillanataitól egészen addig, hogy nem követik a hagyományos protokollt a családi utazások során.


Ha azonban a nyilvános szeretetnyilvánításokról van szó, a néhai királynő és Fülöp herceg, valamint Vilmos apja, Károly király nyomdokaiba lépnek, akik visszafogottan mutatkoznak a nyilvánosság előtt.

És bár a walesi herceg és hercegné döntését – miszerint nem mutatják ki a vonzalmukat – egy királyi hagyomány befolyásolhatja, egy szakértő szerint ennél kicsit többről van szó.

Ez is érdekelhet: Soha nem látott családi fotó: íme Vilmos és Katalin idei karácsonyi üdvözlőlapja

Az Express.co.uk-nak nyilatkozva Judi James testbeszéd-szakértő azt mondta, hogy a pár „tudatos" döntése, hogy nem fogják egymás kezét a nyilvánosság előtt, és hozzátette, hogy már lefotózták őket szolgálaton kívül is, amikor „boldogan szorongatták egymás kezét, mint bármelyik másik pár".

Ehelyett, amikor eljegyzéseken vagy hivatalos királyi ügyekben járnak, inkább a visszafogottabb gesztusokat választják, mint például a hátuk vagy a derekuk érintése.

Ezek a gesztusok nagyfokú vonzalmat és vonzódást tükröznek, így gyakorlati oka lehet annak, hogy kerüljék a kézszorítást. A királyi család magas rangú tagjaiként az eseményeken a kézfogás ügyetlen rituálénak tűnhet, amikor sok embert kell egyszerre üdvözölni

– nyilatkozta a szakértő.

James azt is hozzáteszi, hogy bár a kézfogást szeretetteljesnek tekintik, a pár nem akarja elidegeníteni azokat, akikkel egy társaságban vannak, és szerinte az ő szintjükön ez a kedves gesztus inkább kirekesztőnek tűnhet.

Forrás: Marie Claire UK


A figyelmetekbe ajánljuk