Vilmos herceg.
Getty Images

A szívünk is megolvad attól, ahogy Vilmos és Katalin kutyája átsegíti gazdáit a gyász nehézségein

Vilmos herceg a múlt héten veszítette el nagymamáját, II. Erzsébet királynőt, de családjában – amelyhez a walesi hercegi pár kutyája, Orla is tartozik – szilárd támaszra talált.


Szombaton Vilmos és Katalin Harry herceggel és Meghan Markle-el együtt fogadta a hívek jókívánságait a windsori kastély előtt.

A séta során az új walesi herceg bevallotta egy királyi rajongónak, hogy Orla hatalmas segítség számára, miközben gyászolja a „nagyit", ahogyan a királynő halálát követő nyilatkozatában fogalmazott.

Az Express szerint, amikor Vilmos találkozott egy királyi rajongóval és a kutyájával, felkiáltott:

Ó, nézd csak, ki ez?

Ekkor közölték vele, hogy a kölyökkutyát Lunának hívják, amire a herceg így válaszolt:

Helló Luna, nagyon édes, hány éves?

A királyi rajongó elmagyarázta, hogy Luna majdnem kétéves, Vilmos herceg pedig megosztotta a következő bölcsességet:

A kutyák ilyenkor nagyon fontosak, én mostanában sokat ölelgetem a kutyámat, van egy kis spánielem, Orla a neve, nagyon édes.

Az egykori Cambridge-i herceg akkor erősítette meg a kutyájuk nevét, amikor júliusban elvitték a Royal Charity Polo Cupra. Korábban volt egy másik fekete cocker spánieljük is, Lupo, aki 2021 novemberében hunyt el.

Sarolta hercegnő nevezetesen a kis Orlával pózolt a hetedik születésnapi portréján, amelyet májusban tettek közzé.

Még augusztusban olyan pletykák keringtek, hogy a család egy golden retrievert fogadna örökbe Katalin bátyjától, Jamestől, de erről a fejleményről azóta sem érkezett hír.

Természetesen nem Vilmos és Katalin az egyetlen olyan királyi pár, akik szeretik a bolyhos állatokat. A néhai királynő imádta a corgikat, és élete nagy részében tenyésztette is őket, míg Károly király és Kamilla királyné jelenleg két mentett Jack Russell terrier tulajdonosa, akiket Bethnek és Bluebellnek hívnak.

Forrás: Marie Claire UK


A figyelmetekbe ajánljuk