A matcha tea egyre népszerűbbé vált az elmúlt időszakban remek egészségügyi előnyei miatt. Sőt, a matcha számtalan ételt felturbózhat: kissé kesernyés íze remekül illik a fehér csokoládéhoz, amit a következő egyszerű recepttel ki is próbálhatsz!
Hozzávalók:
- 140 g vaj
- 200 g fehér csokoládé
- 220 g porcukor
- 2 nagy tojás
- 120 g liszt
- 1 evőkanál matcha teapor
- 50 g mogyoró, pirítva
Olvasd el ezt is! Pofonegyszerű desszert pár perc alatt: répás muffin
Elkészítése:
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Béleljünk ki egy 20 cm-es négyzet alakú sütőformát sütőpapírral, majd 100 g csokoládét aprítsunk fel és tegyük félre. Ezután olvasszuk fel a vajat a maradék csokoládéval egy tálban forró víz felett, aztán vegyük le a tűzről, és keverjük bele a cukrot. Hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni, majd egyenként verjük bele a tojásokat. Ezt követően jöhet bele a liszt és a matcha is, ezután óvatosan keverjük bele a mogyorót és a fehércsokoládé darabkákat.
Süssük 25-30 percig, majd hagyjuk kihűlni. Végül vágjuk négyzetekre és tálalhatjuk is.