epres sorbet

Hamarosan megérkeznek azok a napok, amikor kevés jobb dolog létezik egy frissítő nassolnivalónál. Képzeljük csak el: kinyitjuk a hűtőnket és elénk tárul egy tál gyümölcsös házi fagylalt, ami megoldja minden problémánkat a tavaszi hőségben. Alábbi cikkünkben megmutatjuk, hogyan készül a tökéletes epres sorbet.


Egy ínycsiklandozó epres sorbet megvalósításához kevesebb alapanyagra van szükségünk, mint gondolnánk: menjünk el friss eperért – esetleg citromért – a legközelebbi piacra, a többi hozzávalót pedig valószínűleg a kamránkban is meg fogjuk találni.

Hozzávalók

  • 1 kilogramm eper;
  • 200 gramm cukor;
  • 2 teáskanál citromlé;
  • csipetnyi só.

Ezt is olvasd el! Se nem fagyi, se nem jégkrém, mégis évszázadok óta az egyik legfinomabb hűsítő

Elkészítése

epres sorbet

Fotó: Shutterstock

Távolítsuk el az eper leveleit és szárait, majd turmixgépben vagy konyhai robotgépben pürésítsük krémesre. Ezután adjuk hozzá a cukrot, és további 30 másodpercig turmixoljuk.

Ezt követően tegyük bele a keverékbe a citromot vagy a citromlevet, illetve a sót. Szűrjük le a pürét, majd tegyük be a hűtőszekrénybe és hagyjuk is ott pihenni legalább 2-3 órán át, írja a Seriouseats.

Ezt is készítsd el! Ennél a 3 hozzávalós zabsütinél egészségesebb reggelit nem találunk

Végső lépésként pedig kihagyhatatlan a fagyasztónk, ahová további 2-3 órára rakjuk be, hogy teljesen megszilárduljon a finomságunk.

A citrom és a só ízlés szerint adható hozzá, illetve tehetünk bele friss bogyós gyümölcsöket is, amelyek még jobban feldobják az összhatást.

Hallgassunk a megérzéseinkre és varázsoljuk – ízlésünk szerint – édessé vagy épp fanyarabbá epres édességünket, amely megmenthet majd minket a nagy nyári hőségben.

A figyelmetekbe ajánljuk