Hamarosan megérkeznek azok a napok, amikor kevés jobb dolog létezik egy frissítő nassolnivalónál. Képzeljük csak el: kinyitjuk a hűtőnket és elénk tárul egy tál gyümölcsös házi fagylalt, ami megoldja minden problémánkat a tavaszi hőségben. Alábbi cikkünkben megmutatjuk, hogyan készül a tökéletes epres sorbet.
Egy ínycsiklandozó epres sorbet megvalósításához kevesebb alapanyagra van szükségünk, mint gondolnánk: menjünk el friss eperért – esetleg citromért – a legközelebbi piacra, a többi hozzávalót pedig valószínűleg a kamránkban is meg fogjuk találni.
Hozzávalók
- 1 kilogramm eper;
- 200 gramm cukor;
- 2 teáskanál citromlé;
- csipetnyi só.
Ezt is olvasd el! Se nem fagyi, se nem jégkrém, mégis évszázadok óta az egyik legfinomabb hűsítő
Elkészítése
Fotó: Shutterstock
Távolítsuk el az eper leveleit és szárait, majd turmixgépben vagy konyhai robotgépben pürésítsük krémesre. Ezután adjuk hozzá a cukrot, és további 30 másodpercig turmixoljuk.
Ezt követően tegyük bele a keverékbe a citromot vagy a citromlevet, illetve a sót. Szűrjük le a pürét, majd tegyük be a hűtőszekrénybe és hagyjuk is ott pihenni legalább 2-3 órán át, írja a Seriouseats.
Ezt is készítsd el! Ennél a 3 hozzávalós zabsütinél egészségesebb reggelit nem találunk
Végső lépésként pedig kihagyhatatlan a fagyasztónk, ahová további 2-3 órára rakjuk be, hogy teljesen megszilárduljon a finomságunk.
A citrom és a só ízlés szerint adható hozzá, illetve tehetünk bele friss bogyós gyümölcsöket is, amelyek még jobban feldobják az összhatást.