zabkeksz
Fotó: Shutterstock

Ennél a 3 hozzávalós zabsütinél egészségesebb reggelit nem találunk

Egészséges, mindössze három összetevő kell hozzá és fél óra alatt könnyedén elkészíthető. Ha eddig nem találtad ki, eláruljuk: a zabkekszről van szó, ami akár reggelire is kiváló választás lehet.


A három összetevő

Zab, mogyoróvaj és juharszirup. Ebből a három összetevőből el is készíthetjük életünk legfinomabb zabkekszét. Előbbi miatt biztosak lehetünk benne, hogy egy rendkívül omlós finomságról lesz szó, fontos azonban hogy darált zabliszttel dolgozzunk, amit mi is könnyedén el tudunk készíteni egy konyhai robotgép segítségével: az aprószemű zabot tegyük a konyhai eszközbe, majd addig aprítsuk, amíg porállagú nem lesz.

Ezt is olvasd el! Ez történik a testeddel, ha minden nap zabot eszel

A mogyoróvajjal és juharsziruppal kapcsolatban túl sokat nem kell mondanunk: előbbi kiváló fehérje-, zsír-, rost-, vitamin- és ásványianyag-forrás, utóbbi pedig az egyik legjobb természetes édesítőszer.

Hozzávalók

  • 1/2 csésze jól kikevert mogyoróvaj;
  • 1/2 csésze juharszirup;
  • 1 1/2 csésze zab.

Keverék a még édesebb élményért:

  • 1 teáskanál őrölt fahéj;
  • 1/4 csésze mini vagy normál csokoládéforgács;
  • 1/4 csésze mazsola.

Elkészítése

Első lépésként melegítsük elő a sütőnket 180 fokra. Ezt követően tegyünk fél csésze sima mogyoróvajat és fél csésze juharszirupot egy tálba. Ezt keverjük össze egy spatulával, amíg jól össze nem áll. Adjunk hozzá másfél csésze finomra darált zabot.

Kevergetést követően adagoljuk ki a tésztát két evőkanalanként. Tegyük egymástól pár centiméter távolságra a sütőlapra. A kekszek sütés közben nem terülnek majd szét, ezért fontos, hogy nedvesítsük be úgy a kezünket, hogy azzal még sütés előtt szét tudjuk lapítani a golyókat. Az ideális méret a nagyjából 5 centiméter széles és másfél centiméter vastagságú forma.

Ezután süssük öt percig, egészen addig, amíg a szélek meg nem szilárdulnak és barnulni nem kezdenek. Hagyjuk hűlni a sütőlapon további öt percig, majd tegyük át egy rácsra, és már fogyaszthatjuk is!

A figyelmetekbe ajánljuk