Íme 5 agyserkentő étel, ha lassabbnak érzed magad az átlagnál
Páros lábbal rúgta be az ajtót a nyár június második felében. A nyomasztó hőség miatt előfordulhat, hogy agyunk kicsit lassabban működik az átlagnál, ám ilyenkor sem kell megijednünk. Az is elég, ha olyan ételeket viszünk a szervezetünkbe, amik serkentőleg hatnak. Hogy mik ezek? Mutatjuk!


Étcsoki

Az egyik legjobb választás, ha kicsit szeretnénk felpörgetni magunkat, az étcsoki ugyanis kakaót tartalmaz, amiben különböző flavonoidok, vagyis ismertebb nevükön antioxidánsok találhatók.

Ezek különösen fontosak agyunk egészsége szempontjából, már csak azért is, mert agyserkentő hatásuk mellett stresszoldónak is kiválóak.

Egyetemistáknak különösen jól jöhet, hiszen a tanulást is nagyban megsegítheti.

Olajos magvak

E- és B-vitaminokban is gazdagok, ha pedig ez nem lenne éppen elég, rengeteg omega-3 zsírsavat is tartalmaznak. A magvak és diófélék fogyasztása akkor a leginkább ajánlott, ha összpontosításbéli problémáink vannak, serkentik ugyanis a tanulási-, valamint javítják emlékezőképességeinket.

Zab

Talán az egyik legfontosabb élelmiszer, ha agyserkentésről beszélünk. A zabnak ugyanis idegerősítő hatása van, továbbá tartalmaz B-vitamint, magnéziumot, kolint, valamint esszenciális aminosavakat is találunk benne.

Avokádó

Talán nem véletlenül lett ennyire népszerű az elmúlt években, az Avokádó ugyanis telített zsírokat tartalmaz, melyek szabályozzák vérnyomásunkat. Magas tirozin tartalma hozzájárul a motiváltság és a fókuszáltság érzésének fenntartásához. Találunk még benne C-, E-, K- és B- komplexvitaminokat is.

Olajos halak

Tele vannak omega-3 zsírsavval, mely gyakorlatilag a megfelelő agyműködés alapja.

A különböző kutatások szerint ráadásul, rendszeres fogyasztásuk mérsékli a demencia és stroke kialakulását, de javítják a memóriát is.

A figyelmetekbe ajánljuk