Benjamina Ebuehi lenyűgőző receptje.
A lemington egy ausztrál kókuszkocka, ám ezúttal új köntöst kapott: ez a lemington egy vajas piskóta citromos-túrós csokoládé habba mártva, pisztáciával és kókusszal megszórva.
A recept nem egyszerű, 40 perc előkészítést és hűtést igényel, elkészítése pedig 35 percet vesz igénybe. A következő hozzávalókra lesz szükségünk 12-16 darab süteményhez:
- 200g szobahőmérsékletű vaj
- 200g porcukor
- 2 citrom finomra reszelt héja
- 3 nagy tojás
- 240g sima liszt
- 2 ½ teáskanál sütőpor
- 1 csipet só
- 60 ml szobahőmérsékletű tej
- 60g fehércsokoládé, apróra vágva
- 200ml tejszín
- 2 evőkanál citromos túró
- 100 g pisztácia, finomra őrölve
- 75g kókuszreszelék
Az elkészítéshez melegítsük elő a sütőt 180 Celsius-fokra és béleljünk ki sütőpapírral egy sütőformát.
Botmixerrel vagy habverővel ezután keverjük össze a vajat, a cukrot és a citromhéját. Amikor a massza sima, adjuk hozzá a tojásokat egyenként, minden egyes adagolás után jól összekeverve.
Ezután szitáljuk bele a lisztet, a sütőport és a sót egy második tálba, majd öntsük bele egyik felét a vajas masszába és keverjük simára. Ehhez jön hozzá a tej, majd a maradék lisztkeverék. Öntsük a kész tésztát az előkészített formába. Simítsuk el a tetejét egy spatulával. Süssük 30-35 percig, majd vegyük ki és hagyjuk teljesen kihűlni.
A mártás elkészítéséhez tegyük az apróra vágott csokoládét egy nagy tálba. Közben óvatosan melegítsük fel a tejszínt és a citromostúrót egy kis lábosban és zárjuk le, még mielőtt felforrna. Öntsük a tejszínes krémet a csokoládéra, hagyjuk állni egy kevés ideig, majd keverjük addig, amíg a csokoládé teljesen megolvad. Ezt hagyjuk kihűlni.
Keverjük össze a pisztáciát és a kókuszreszeléket egy nagy edényben. Miután a sütemény kihűlt, vágjuk fel egyenletesen 12-16 négyzetre.
Mártsuk bele a süteményeket a csokoládészószba, minden oldalát bevonva, majd forgassuk bele a pisztácia és a kókusz keverékébe. Miután az összes süteményt beborítottuk, hagyjuk őket állni fél órán át tálalás előtt.
(Forrás: Guardian)