
Az ősz ízei ritkán találkoznak ennyire harmonikusan: az édes alma, a fűszeres fahéj melege és a ropogós dió külön-külön is mennyeiek, együtt pedig az ősz egyik legfinomabb süteményét adják. Ez az almás-diós kevert süti tíz perc alatt…
november 10., 2025 ● Hamu és Gyémánt
Ősz a tányéron – így készül a 10 perc alatt összedobható…
Hamu és Gyémánt

Kevés étel van, ami annyira megosztó lenne, mint a brit klasszikus, a beans on toast, vagyis a babos pirítós. A magyar ízlés számára talán szokatlan ez a kombináció, mégis több mint egy évszázada az angol reggelik egyik legnépszerűbb fogásáról van szó.
november 07., 2025 ● Hamu és Gyémánt
A britek furcsa reggelijétől biztosan felszalad a…
Hamu és Gyémánt

Az őszi szezon egyik legnépszerűbb alapanyaga a sütőtök, amit nemcsak krémleveshez vagy süteményhez, hanem palacsintához is érdemes kipróbálni. Ez a változat egyszerre puha, illatos és enyhén diós ízű, így tökéletes reggeli lehet egy hűvös novemberi napon &ndash…

Bár Magyarországon a hálaadás nem hagyományos ünnep, egyre többen szerveznek ilyenkor baráti vacsorát vagy tematikus estét, pusztán az együttlét öröméért – és ez valószínűleg idén november 27-én sem lesz máshogy. Ha pedig ünnepi asztalról van szó…
november 05., 2025 ● Hamu és Gyémánt
Így készül a legszaftosabb hálaadás napi pulykasült
Hamu és Gyémánt

A legtöbben azért nem vágnak bele az otthoni pizzasütésbe, mert a tésztagyúrást és kelesztést macerásnak tartják. Pedig egy jó házi pizza nem feltétlenül igényel órákat a konyhában. Most mutatunk egy olyan villámgyors receptet, ami alig öt perc dagasztást igényel…
november 04., 2025 ● Hamu és Gyémánt
Felejtsd el a bonyolult recepteket – így készül a tökéletes…
Hamu és Gyémánt

A házi készítésű quiche omlós tésztája és gazdag, változatos tölteléke miatt minden napszakban tökéletes választás lehet. A következő recept lépésről lépésre mutatja be, hogyan lehet otthon gyorsan és profi módon elkészíteni ezt a népszerű francia…
november 01., 2025 ● Hamu és Gyémánt
Laktató és egészséges reggeli a hétvégére: így készül a…
Hamu és Gyémánt

A krémes, citromos lazacos tészta igazi komfortétel, ami egyszerre elegáns és gyorsan elkészíthető. A recept különlegessége, hogy a lazacot nem serpenyőben, hanem a sütő grillfokozatán sütjük meg: így kívül enyhén megpirul, belül pedig szaftos marad, miközben a tűzhely…

Ez a klasszikus vendégváró egyszerre gyors, látványos és finom: a virslis falatka tökéletes választás bármilyen őszi bulira, különösen halloween idején. A ropogós tészta és a sós virsli párosa garantált siker, és mindössze 20 perc alatt elkészül.
október 16., 2025 ● Hamu és Gyémánt
A halloweeni buli kedvence lesz: így készül a virslis…
Hamu és Gyémánt

A reggeli rohanásban ritkán jut idő egy klasszikus omlett elkészítésére – pedig kevés dolog indítja jobban a napot, mint egy friss, meleg tojásos étel. Most azonban José Andrés világhírű séf megmutatta, hogyan készíthetünk tökéletes, légies omlettet egy perc alatt a mikrónkban. Mutatjuk a receptet!
október 14., 2025 ● Hamu és Gyémánt
Alig 1 perc alatt összedobható ez a tökéletes tojásos…
Hamu és Gyémánt

Ha gyakran ránk tör az édességvágy, de se kedvünk, se időnk nincs egy bonyolult süteményhez, ez a recept nekünk szól. Az egyszerű, mégis zseniális csokitorta mindössze két alapanyagból összeáll, ráadásul sütnünk sem kell hozzá – elég egy kis türelem, amíg a hűtő elvégzi a munka nehezét.
október 09., 2025 ● Hamu és Gyémánt
Mindössze 2 hozzávalóra van szükségünk a tökéletes…
Hamu és Gyémánt

A hagyományos ételek újrafelfedezése világszerte erős gasztronómiai trend, Olaszországban pedig különösen látványosan tér vissza a „cucina povera”, vagyis a szegények konyhája. Ennek egyik legjobb példája a toszkán acquacotta leves: egykor a parasztok olcsó alapanyagokból – kenyérből, zöldségekből…
október 08., 2025 ● Hamu és Gyémánt
A parasztok kedvence levese volt, ma már Michelin-csillagos…
Hamu és Gyémánt

A hűvös estéken nincs is jobb, mint egy finom vacsora, ami egyszerre könnyű, mégis tápláló. Ez a citromos-zöldfűszeres sült lazac pontosan ilyen: mindössze pár hozzávalóból elkészül, mégis igazi mediterrán hangulatot varázsol az asztalra. A roppanós kéreg alatt omlós, szaftos halfilé rejlik, amit a…
október 07., 2025 ● Hamu és Gyémánt
Tápláló vacsora a hideg napokra: citromos-zöldfűszeres sült…
Hamu és Gyémánt