Mona Lisa kép maszkban és telefonnal valami falon
Van a történetben egy magyar szál is, sajnos.


Ha az elmúlt napokban a közösségi médiát böngésztük, gyakorlatilag kikerülhetetlen volt a Da Vinky-mém. Lényege, hogy emberek Leonardo Da Vinci nevét k-val ejtették, vagy éppen Da Vinkynek írták. Ha értetlenül állsz a jelenség előtt, és úgy érezted, valamiből kimarastál, ne csüggedj, most elmagyarázzuk, mi is ez az egész.

Az egész egy 27 éves magyar-kanadai ikerpárral, Chris és Patrick Vörössel kezdődött, akik a létező egyik legrosszabb okból váltak villámgyorsan híressé az interneten. TikTokon egy általános műveltséget mérő játékot játszottak, itt kellett megválaszolniuk olyan egyszerű kérdéseket, mint például, hogy hány óra van két napban összesen, ami nem igazán ment nekik, de Big Tednek hívták a Big Bent is, meglepte őket, hogy létezik Antarktisz, a millenium szóról pedig állították magabiztosan, hogy 1 millió évet takar.

Viszont az egyik kérdésre adott reakciójuk mindent felülmúlt. Azt az egyszerű kérdést kapták, hogy ki festette a Mona Lisát, a világ talán legismertebb festményét. Nem tudták, ami miatt viszont pillanatok alatt mém vált belőlük,

hogy amikor az app elárulta nekik a helyes választ, akkor kórusban meglepődötten, Da Vinkinek ejtve visszakérdeztek a művész nevére, mindezt olyan hangsúllyal, ami elárulta, hogy valóban életükben először találkoztak ezzel a névvel.

Az internet innentől tette a dolgát és halomra készültek a Da Vinky-mémek, újabb és újabb kreatív kontextust keresve az idézethez a videóból. Sőt még James Corden műsora, a Late Late Show is szót ejtett a videóról. Volt, aki A közösségi háló című filmből a Winklevoss-filmekhez írta oda találóan, hogy Da Vinky.

Szóval röviden ezért találkozhatunk a Da Vinky szóval annyiszor a napokban az interneten.

Related Articles From Your Site
A figyelmetekbe ajánljuk