viktória királynő

Újabb hét, újabb internetes érdekességek. Ezen a héten megtudhattuk, hogy milyen lehetett egy házasság a viktoriánus korban, hogy miképp készülnek a kardok a világ egyik utolsó kardkészítő üzemében, valamint, hogy melyek a legjobb helyek Olaszországban.1. Az igazság a viktoriánus kori házasságról

A fiatal Viktória királynő falta az életet és az élvezetekre sem mondott nemet, ám tanácsadói úgy döntöttek, hasznosabb lenne számára, ha az evangélikusok által vezetett, felemelkedő puritán mozgalmat támogatná, mivel ez új kezdetet jelentene a monarchia számára. Viktória engedelmeskedett, házasságát illetően pedig szerencsés volt. Utóbbi nem mondható el mindenkiről. De vajon hogyan boldogultak a kevésbé szerencsés nők? És milyen hatással volt ez Viktória népszerűségére? Az Absolute History legújabb videójából kiderül.

2. Szörföző delfinek

Ámulatba ejtő felvételen csodálhatjuk a szörföző delfineket, akiknek nincs szükségük még csak deszkára sincs szükségük.

3. Dolce & Gabbana-bemutató

A Dolce & Gabbana 2022-es tavaszi/nyári férfi kollekciójának bemutatója egyszerre volt fényjáték és divatesemény. Az online közvetített #DGLightTherapy névre keresztelt kampányban a Domenico Dolce & Stefano Gabbana tervezőpáros által vezetett olasz divatház idén a dizájnra és kézzel varrott ruhákra helyezte a hangsúlyt.

4. Festői szupercella

Egy igazán ritka és rendkívül látványos szupercellát rögzített Laura Rowe fotós 2021 májusában. A felvételeken megcsodálhatjuk a texasi vihar festői szépségét.

5. A világ legfurább állata: a kacsacsőrű emlős

A világ talán egyik legfurcsább állatáról van szó, a kacsacsőrű emlős ugyanis tejjel táplálja a kölykeit, ennek ellenére tojásokkal szaporodik. A kacsáéhoz hasonló csőrrel rendelkezik, ám az nem szaruból, hanem kemény bőrből van. De mégis mikor fedezték fel és milyen érdekességeket lehet róla tudni? A fenti videóból kiderül!

6. A „felhők" fölött

Mikor valaki arról ábrándozik, hogy a felhők felett éljen, talán valami ilyesmire gondol.

7. Hogyan készülnek a kardok?

A spanyolországi Toledóban a kézművesek már az időszámításunk előtti 5. században is tökéletesen megmunkált acélkardjaikról voltak népszerűek. A tömegtermelés és a fegyverek iránti kereslet hiánya azonban veszélyezteti a kézzel kovácsolt kardok iparát. A Business Insider csapata meglátogatta a város utolsó néhány műhelyét, amelyek életben tartják ezt az ősi mesterséget.

8. Louis Vuitton 22

Lapozz, hogy megnézhesd a Louis Vuitton 2022-es tavaszi/nyári kollekciójának hihetetlenül menő kiegészítőit!

9. Virtuális útikalauz

Itt a nyár, ekkor pedig jó néhányunk első számú úti célja Olaszország, nem véletlenül, hiszen a világ egyik leggyönyörűbb országa. A fenti videóban pedig egy 4K-s úti kalauznak lehetünk szemtanúi. Neked van kedvenc helyed Olaszországban?

10. Skót marha

A skót-felföldi marhák óriási szarvaik miatt ijesztőnek tűnhetnek, ám rendkívül szelídek és barátságosak. Ezt azt állítást pedig tökéletesen alátámasztja az felvételen látható állat, mely épp saját szemét nyalogatja.

A figyelmetekbe ajánljuk