A Sotheby's legutóbbi virtuális aukcióján rekord áron vittek el egy Rembrandt-festményt. A kép egyike volt annak a három, a nagymester által készített önarcképnek, amik valaha kalapács alá kerültek.


A festmény egy apró, 22x16 centiméteres műalkotás, amit a festő 1632-ben, 26 éves korában készített, és mielőtt eladásra kínálták volna, egy magángyűjtemény részét képezte. Különlegessége miatt már az aukció előtt többen érdeklődtek felőle. Az árverésen is számos licitáló jelentkezett érte, de végül a 18,7 millió dollárt – körülbelül 5 milliárd forintot – kínáló ismeretlen vihette haza a műremeket.

Rekorder árverés

© Sotheby's/Antony-Jones

Ezelőtt egyébként nagyon régen, 2003-ban került utoljára kalapács alá Rembrandt-portré, amit akkor a mai ár töredékéért, 6,9 millió fontért vittek el.

A különleges Rembrandt-alkotás mellett az online, élőben közvetített árverésen olyan művek is gazdára találtak, mint Banksy Mediterranean Sea View című triptichonja, vagy Joan Miró 1927-es Peinture (Femme au chapeau rouge) című festménye, ami az este fénypontja volt: hosszas licitálás után a szürrealista alkotás 28,9 millió dollárért, vagyis közel 9 milliárd forintnak megegyező összegért kelt el.

Az esemény alatt egyébként a Sotheby's nagyon kiemelkedő összegért, összesen 192,7 millió dollár értékben árverezett el műalkotásokat.

Friss

A Toyota robotja szelfizés közben töröl asztalt

A robotoknak nagy problémát okoznak a visszaverődő és áttetsző felületek, a Toyota megoldotta a problémát.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Christoph Waltz és Willem Dafoe westernt forgat

A filmet egy élő legenda, Walter Hill jegyzi, akinek többek között a 48 órát is köszönhetjük.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Augusztusban jön Lorde új lemeze

Solar Power lesz a címe, akárcsak az új számának, ami nemrég jött ki.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
A figyelmetekbe ajánljuk