A kutatók Johannes Vermeer legismertebb művének, a Leány gyöngy fülbevalóval című festményének csaknem kétéves elemzése során részletes, új információkhoz jutottak.


Emilien Leonhardtnak és Vincent Sabatiernek, a Hirox Europe munkatársainak köszönhetően mindannyian tanulmányozhatjuk Vermeer megfoghatatlan munkájának fortélyait. Az interaktív, 10 milliárd pixeles nagyítással pedig közvetlenül betekinthetünk a festékrésekbe ─ olvasható a Colossal hasábjain.

A szakemberek arra vállalkoztak, hogy meghatározzák az ikonikus darab felületi állapotát többszörös helyreállítás után, valamint, hogy megmérjék a repedezett pigmentek közötti teret, ezzel tisztázva a művész technikáját. Leonhardt és Sabatier 9100 fényképet készített a festményről egy egyedi mikroszkóp segítségével. Később a képeket egy hatalmas panorámába rendezték össze. Ez 4,4 mikron / pixel pontossággal tárja fel a részleteket.

Noha az elemzés során nem tudták feltárni, hogy kiről is készült a festmény, kiderültek olyan információk, hogy a szürke háttér valójában sötétzöld függöny, és, hogy a lány szempillája csak nagyítással látható.

A Hirox Europe weboldalán mi magunk is felfedezhetjük a Leány gyöngy fülbevalóval bonyolultságát, az alábbi videóban pedig betekinthetünk a nagyítás folyamatába is:

Friss

A virtuális valóság révén megismerhetjük az emberi pszichét is?

A virtuális valóság biztos pont lehet az emberismeretben a jövőben.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

A fűszerek rengeteg egészségügyi hatással bírnak

A gyömbér, kurkuma és fahéj csak néhány azon fűszerek közül, melyek jelentősen javíthatják egészségünket.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

4 dolog, amit soha nem szabad elfelejtened, ha depresszióval küzdesz

A depresszió elszívhatja az energiánkat, üresnek és fáradtnak érezhetjük magunkat. Ez pedig az élet minden területén megnehezít a mindennapjainkat. Vannak azonban apró lépések, amelyekkel jobban kontrollálhatjuk érzéseinket, ezzel javítva az általános közérzetünket. Ebből gyűjtöttünk össze négyet!

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
A figyelmetekbe ajánljuk