Vilmos herceg
Getty Images

Miért mondta Vilmos herceg a személyzetének, hogy ne viseljenek öltönyt a gyerekeik előtt?

Vilmos herceg és Katalin hercegné gyakran beszéltek már három gyermekük, György herceg, Sarolta hercegnő és Lajos herceg neveléséről. Az évek során számos királyi szülői hagyományt felrúgtak, kezdve attól, hogy több dadus helyett csak egy dadust alkalmaztak, most pedig egy újabb különös szabályt vezettek be.


Valentine Low királyi szakértő azt állítja, hogy a walesi hercegi pár szeretné biztosítani, hogy Györgynek, Saroltának és Lajosnak minél „normálisabb" gyermekkora legyen.

The Hidden Power Behind the Crown című könyvében Low kifejti, hogy Vilmos arról tájékoztatta a személyzetét, hogy egy dolgot ne tegyenek, amikor az otthonában dolgoznak: azt szeretné, ha a munkatársai nem viselnének egyenruhát, amikor náluk vannak.

Low egy munkatársán keresztül magyarázza:

Azt akarja, hogy laza legyen a közeg. A gyerekek összevissza szaladgálnak az irodában, és nem akarja, hogy merev legyen a hangulat. Ha azonban fontos megbeszéléseik vannak, vagy a Buckingham-palotába mennek, akkor természetesen öltönyt és formális öltözéket viselnek.

Ez egy „kényelmes péntekkel" kezdődött, és hamarosan a teljes munkahétre is kiterjedt. Vilmos azt mondta az alkalmazottaknak, hogy viseljenek hétköznapi öltözéket, kivéve, ha fontos megbeszélésük van.

Sőt, az is kiderült, hogy Vilmos és Katalin egy másik szabályt is bevezetett a gyerekeik és saját maguk számára – nem kiabálhatnak velük. A hisztisebb gyereket elviszik a veszekedés helyszínéről, és nyugodtan próbálnak velük kommunikálni.

A pár állítólag egy „beszélgetős kanapét" használ a gyerekeik fegyelmezésére, ahol elmagyarázzák a dolgokat és felvázolják a következményeket, de soha nem kiabálnak velük.

(Marie Claire)

A figyelmetekbe ajánljuk