Katalin hercegné és Vilmos herceg
Fotó: Shutterstock

A korona: végre megvannak a tökéletes színészek Vilmos és Katalin szerepére

A világ már nagyon várja A korona ötödik évadát a Netflixen, a várva várt új rész pedig az eddigi legdrámaibbnak ígérkezik.


A negyedik évadban a második sztárszereposztás utoljára lépett képernyő elé: búcsúzunk Olivia Colman Erzsébet királynőjétől, Helena Bonham Carter Margit hercegnőjétől, Tobias Menzies Fülöp hercegétől és Josh O'Connortól, mint Károly herceg − olvassuk a Marie Claire cikkében.

A legtöbb port azonban Diana hercegnő Emma Corrin által megformált alakítása kavarta: a színésznő egy Golden Globe-ot, a Screen Actors Guild díját és a Critic's Choice TV díját is elnyerte vele.

A következő két évad vadonatúj szereplőgárdája sem hagy kívánnivalót maga után: az új tagok között lesz többek között Imelda Staunton, Jonathan Pryce, Lesley Manville, Dominic West és Elizabeth Debicki is.

A legnagyobb felhajtás érthető módon Cambridge hercege és hercegnéje szereposztása körül volt.

A Netflix főnökei már jó ideje keresik a megfelelő Vilmos herceget, a múlt hónapban nyilvános felhívást is közzétettek:

A Netflix A korona című sorozata kivételes fiatal színészt keres Vilmos herceg szerepére a következő szériában. Ez egy jelentős szerep, és erős fizikai hasonlósággal bíró szereplőt keresünk. A forgatás 2022 szeptember elején kezdődik.

A múlt hétvégén hivatalosan is bejelentették a szereposztást, és kiderült, hogy három eddig ismeretlen színész zsebelte be Katalin és Vilmos hőn áhított szerepét.

Vilmos herceg megformálására két színész kapott lehetőséget: a 16 éves Rufus Kampa a korábbi évekre, a 21 éves Ed McVey pedig az iskola utáni évekre. Katalin hercegnét a 19 éves Meg Bellamy fogja alakítani.

Bellamynak ez lesz a debütáló szerepe, a hírek szerint azután esett rá a választás, hogy a közösségi médián keresztül saját maga által felvett videókat osztott meg.

A koronában a hatodik évadig nem fog feltűnni a felnőtt Vilmos herceg és Katalin hercegné, így az ő megjelenésükre még várnunk kell egy kicsit.

Cambridge hercege és hercegnéje nem kommentálta a szereposztást.


A figyelmetekbe ajánljuk