Katalin hercegné és Vilmos herceg Walesben.

Vilmos herceg egy országról kapta becenevét - elmondjuk, a történetet!

Vilmos herceg és Katalin nemrégiben Walesbe látogatott, ahol a királyi pár helyi kulturális programokon vett részt, ám a szakértők szerint a vizitnek más okai is voltak.


Katalin és Vilmos Abergavennybe és Blaenavonba is ellátogattak, hogy megünnepeljék Wales nemzeti ünnepét, a Szent Dávid-napot. Látogatásuk alkalmával a herceg és a hercegné a Blaenavon Hwb, egy közösségi ifjúsági központ fiataljaival együtt elkészítették a hagyományos, édes finomságot, a walesi süteményt.

A túra mellett Vilmos azzal tisztelgett nagymamája 70 éves uralkodása előtt, hogy a királynő jubileuma előtt a Queen's Green Canopy projekt részeként fákat ültetett.

Királyi szakértők szerint az esemény több volt, mint egy egyszerű Szent Dávid-napi látogatás: mivel a királynő utóda minden bizonnyal Vilmos apja, Károly lesz, Cambridge hercege fogja megörökölni a walesi hercegi posztot.

Károlyt, a jelenlegi walesi herceget 1958-ban ruházták fel a címmel, és a szerep betöltésére való felkészüléshez egy speciális walesi oktatásban kellett részt vennie.

Károly herceg komolyan veszi a Waleshez fűződő felelősségét és kapcsolatát, és minden júliusban egy hetet tölt egy átalakított farmházban Llwynywermodban, amely az ő és Kamilla tulajdona, emellett rendszeresen foglalkozik a térség helyzetével.

Mint a leendő walesi herceg, Vilmos is fontosnak tartja ezt a különleges kapcsolatot, sőt állítólag annak idején a „Wales" becenevet használta az iskolában.

Forrás: Marie Claire UK

A figyelmetekbe ajánljuk