Harry herceg és Vilmos herceg öltönyben sétálnak.
II. Erzsébet ünnepsége okán békülhet ki egymással Harry és Vilmos herceg.

Az idei év természetesen a királynő platina jubileumáról szól, amely a trónon töltött 70 évének megünnepléséről szól. Ő királyi felsége máris megkezdte az ünneplést: teapartival, különlegesen megrendelt portréval és egy limitált kiadású pezsgővel is készült.

Azonban a világ Harry és Vilmos herceg találkozására kíváncsi igazán.

A királynő ünnepi hétvégéjén, amikor az Egyesült Királyságban június 2. és 5. között négynapos különleges munkaszüneti napot rendeltek el, Harry herceg visszatér Amerikából, hogy csatlakozzon a mulatsághoz.

A testvéreknek kötelező lesz egymás mellett megjelenniük. Mindkét testvérnek engedményeket kell majd tennie. A jubileumnak lehetőséget kell arra találniuk, hogy ezt kibeszéljék"

– mondta Katie Nicholl királyi szakértő a BirminghamMailnek.

Úgy tudni, Harry és Vilmos alig beszéltek egymással, mióta Harry és felesége, Meghan 2020-ban kiléptek a királyi családból.

A testvérek közötti szakításról szóló hírek 2018-ban kezdődtek, miután Harry és Meghan egyre távolabb költözött Vilmos és Katalin otthonától, a Kensington-palotától a windsori Frogmore Cottage-ba.

Majd 2019-ben Sussex hercege és hercegnéje különválasztotta a királyi jótékonysági szervezetét attól az alapítványtól, amelyet a cambridge-i herceg és hercegné vezet.

Harry 2021-ben az Oprahnak adott, igen ellentmondásos interjúja során nyílt meg az idősebb testvérével való kapcsolatáról. Elmondta, hogy van egy kis távolság közöttük, de még mindig szereti a bátyját, és „az idő remélhetőleg mindent begyógyít".

Harry akkor így nyilatkozott:

Ahogy már korábban is mondtam, nagyon szeretem Vilmost. Ő a testvérem. Együtt mentünk keresztül a poklon. Közös élményeink vannak, de különböző utakon jártunk. Az apám és a bátyám csapdába estek. Nem tudnak elmenni. És én nagyon együttérzek velük.

Nem biztos, hogy Meghan Markle és a gyerekeik elkísérik Harryt az Egyesült Királyságba. Ettől függetlenül mindannyian remélhetjük, hogy addigra talán mindkét testvér készen áll majd a királyi sebek begyógyítására.

Forrás: Marie Claire UK

A figyelmetekbe ajánljuk