4 trükkös történelmi kérdés, amire sokan nem tudják a helyes választ


4 trükkös történelmi kérdés, amire sokan nem tudják a helyes választ

Teszteld a tudásod!


Kik fedezték fel Amerikát?

Ha rávagtad, hogy Kolombusz Kristóf, van egy rossz hírunk. Még ha csak az elsőként érkező európaiakra koncentrálnánk, akkor sem az övé lenne a dicsőség. Körülbelül 400 évvel azelőtt, hogy Kolumbusz kihajózott volna az óceán kékjére, vikingek szálltak partra Kanadában. Kolumbusz pedig négy útja során egyetlen alkalommal sem tette be a lábát Észak-Amerikába - csak a Karib-szigetekre, valamint Közép- és Dél-Amerikába.

Ki találta fel az autót?

Nicolas-Joseph Cugnot francia feltaláló 1769-ben alkotta meg a gőzzel hajtott járművet, ez természetesen egy nagyon kezdetleges példány volt, hiszen még öt kilométert sem tudott vele megtenni óránként. Nem Henry Ford volt az első, aki feltalálta a benzinüzemű gépkocsit (ez Karl Benz volt 1886-ban), és nem az ő ötletevolt, futószalagon gyártsanak amerikai autót (ezt Ransom Oldsnak köszönhetjük), de a Ford T-modellje a megbízhatóság, az egyszerűség és a megfizethetőség tekintetében valóban uralta a piacot.

Hol született Adolf Hitler?

Adolf Hitlert senkinek nem kell bemutatni, a náci Németország rettegett diktátorát. Azt azonban sokan elfelejtik, hogy

Melyik volt a történelem legnagyobb összefüggő birodalma?

Amikor Dzsingisz kán egyesítette az északkelet-ázsiai törzseket a Mongol Birodalomban, egy olyan hatalmat hozott létre, amely 1270-ben, a csúcspontján közel 23 millió négyzetkilométernyi területet foglalt el. És sokak fejében úgy él, mint a történelem legnagyobb fennhatósága. A Brit Birodalom ezzel szemben nagyobb területet – a világ szárazföldi területének közel negyedét – foglalt magába a csúcspontján, de területei szétszórtan helyezkedtek el a Földön.


A figyelmetekbe ajánljuk