főtt kukorica

Ezzel az apró trükkel még ízletesebb lesz a főtt kukorica

A főtt kukorica az egyik legjobb nyári csemege, amit pofonegyszerűen elkészíthetünk: beledobjuk egy forró vízzel teli lábasba, várunk tizenöt percet és már kész is. Minimális változtatással azonban nemcsak még ízletesebb, hanem egyenesen mennyei lesz a főtt kukoricánk, így mindenképp próbáljuk ki ezt a praktikát!



Ha elolvassuk a receptet, azonnal megkívánjuk a főtt kukoricát, hiszen összesen két hozzávalóra van szükségünk, hogy elkészítsük a tökéletes, ízvilágban gazdag, kicsit édeskés csöves kukoricát. Abban az esetben, ha grillezés közben kívánjuk meg, csak dobjuk rá a grillre, ellenben ha a konyhában szeretnénk elkészíteni, és van felesleges 15 percünk, mutatjuk a teendőket!

Ez is érdekelhet:A popcorn születése: így jött rá az ősember, hogy a kukoricát ki lehet pattogtatni

Először is, vegyünk elő egy lábast, amelybe belefér a kukoricánk, majd olvasszunk bele egy egész kockányi vajat. Önthetünk hozzá egy kis tejet is, hogy még ízletesebb, édesebb legyen a végeredmény. Végül nincs más dolgunk, mint a vajas-tejes folyadékban megfürdetni, majd a forrásponttól számítva nagyjából 15 percen keresztül, közepes lángon hagyjuk főni.

Olvasd el ezt is!Ezért ne öntsd ki soha a főtt kukorica vízét

Az elkészítésének menete gyakorlatilag ugyanolyan, mintha vizet használnánk. Ne aggódjunk, ugyanis ez az idő pont elegendő arra, hogy megpuhuljanak, kívül pedig roppanósak maradjanak. Ha kihűlt a kukorica, szórjunk rá egy kis sót, és már fogyaszthatjuk is. Ha szeretnénk, adhatunk hozzá egy kis mézet, hogy még édesebb végeredményt érjünk el, de valójában bármivel megbolondíthatjuk, amiről úgy érezzük, passzolna a kukoricákhoz.

A figyelmetekbe ajánljuk