főtt kukorica

Ezért ne öntsd ki soha a főtt kukorica vízét!

A kukoricaszezon már a nyakunkon van, ha pedig te is főtt kukoricát szeretnél készíteni, van egy extra tippünk: ne öntsd ki a vizet, amiben főzted! De miért? Íme!


A zavaros folyadék, amiben a kukorica főtt tartalmazza mindazt a keményítőt, amit nem akarunk érezni a főtt finomságnál, de más ételeknél, például tésztáknál abszolút jól jöhet. Sőt, még az ízük is sokkal finomabb lesz – számolt be a praktikáról a The Daily Meal.

Olvasd el ezt is! Íme, néhány alacsony szénhidráttartalmú gabonaféle

Érdemes legalább egy csésze bőségesen sózott kukoricás vizet félre tenni, ami nemcsak a szószok sűrítésében és emulgeálásában segít, hanem abban is, hogy a szósz magához a tésztához tapadjon. Ez a zsírosabb mártásoknál pedig szuper hasznos lehet, hiszen sokkal gusztább és ízekben gazdag lesz a végeredmény.

Tekintettel arra, hogy a kukorica az egyik legkeményítősebb zöldség, a kukoricával átitatott víz felhasználásával a tészta és a mártás még egységesebb és ízletesebb lesz.

A sózott kukoricavíz bármelyik tésztareceptben helyettesítheti a hagyományos vizet, de a téma fenntartása érdekében miért ne próbálnád ki a módszert egy olyan recepttel, amelyben kukorica is szerepel? A zöldség remekül párosul a paradicsommal, a pirospaprikapehellyel és parmezánnal.

A figyelmetekbe ajánljuk