A kukoricaszezon már a nyakunkon van, ha pedig te is főtt kukoricát szeretnél készíteni, van egy extra tippünk: ne öntsd ki a vizet, amiben főzted! De miért? Íme!
A zavaros folyadék, amiben a kukorica főtt tartalmazza mindazt a keményítőt, amit nem akarunk érezni a főtt finomságnál, de más ételeknél, például tésztáknál abszolút jól jöhet. Sőt, még az ízük is sokkal finomabb lesz – számolt be a praktikáról a The Daily Meal.
Olvasd el ezt is! Íme, néhány alacsony szénhidráttartalmú gabonaféle
Érdemes legalább egy csésze bőségesen sózott kukoricás vizet félre tenni, ami nemcsak a szószok sűrítésében és emulgeálásában segít, hanem abban is, hogy a szósz magához a tésztához tapadjon. Ez a zsírosabb mártásoknál pedig szuper hasznos lehet, hiszen sokkal gusztább és ízekben gazdag lesz a végeredmény.
Ez is érdekelhet: Az egész internetet meghódította ez a nagyon egyszerű káposztás recept
Tekintettel arra, hogy a kukorica az egyik legkeményítősebb zöldség, a kukoricával átitatott víz felhasználásával a tészta és a mártás még egységesebb és ízletesebb lesz.
A sózott kukoricavíz bármelyik tésztareceptben helyettesítheti a hagyományos vizet, de a téma fenntartása érdekében miért ne próbálnád ki a módszert egy olyan recepttel, amelyben kukorica is szerepel? A zöldség remekül párosul a paradicsommal, a pirospaprikapehellyel és parmezánnal.