A fokhagymás vaj beivódik a zsenge, ropogós zöldkáposzta szeletek ráncaiba, és egy olyan pikáns köretet kapunk, amely a tenger gyümölcseitől a steakig mindenhez remekül passzol.
Összetevők:
- 4 evőkanál sótlan vaj, olvasztva
- 2 nagy gerezd fokhagyma, reszelt
- 1 evőkanál almaecet, plusz még több a tálaláshoz
- ¾ teáskanál só
- ½ teáskanál őrölt bors, plusz még több a díszítéshez
- 1 nagy fej zöldkáposzta
De a recept több változata is elérhető a különböző közösségi platformokon, például az alábbi videóban egy paprikás verziót mutatnak nekünk.
Ez is érdekelhet: Az egyik legegyszerűbb fagylalt recept: fehérjedús, finom és csak 2 összetevőből áll
@starinfinitefood GARLIC BUTTER ROASTED CABBAGE WEDGES WITH SWEET ROASTED RED PEPPER RELISH! This relish in addictive and SO tasty eith the canbage. RECIPE LINKED IN BIO AND ON INATAGRAM. #vegetarian #veggierecipe #glutenfree #glutenfreerecipes #easy-recipe #mealprep #cabbage #healthycooking ♬ original sound - Caitlin Latessa-Greene
Olvasd el ezt is!Próbáld ki te is az amerikaik kedvenc káposztasalátáját!
Elkészítése:
Melegítsük elő a sütőt 220 fokra. Keverjük össze a vajat, a fokhagymát, az ecetet, a sót és a borsot egy kis tálban. Vágjuk a káposztát 8 kisebb szeletre, a magot érintetlenül hagyva. Helyezzük egy nagy, peremmel ellátott sütőlapra, és mindkét oldalát kenjük meg a vajas keverékkel.
Addig süssük, amíg a szélek megbarnulnak, körülbelül 15 percig. Ezután fordítsuk meg, és folytassuk a sütést, amíg a káposzta megpuhul, további 10-15 percig. Ízesítsük borssal, és ha kívánjuk, meglocsolhatjuk egy kic bal