A coleslaw, azaz az amerikai majonézes káposztasaláta egy olyan köret, amely elsősorban finomra aprított nyers káposztából és répából készül, amit általában vinaigrette-tel vagy majonézes szósszal öntenek nyakon.
Hozzávalók:
- 30 dkg káposzta
- 30 dkg vöröskáposzta
- 2 közepes db sárgarépa
- 1 közepes fej vöröshagyma
Öntet:
- 15 dkg tejföl
- 15 dkg majonéz
- 1 teáskanál almaecet
- 1 teáskanál fokhagymapor
- 2 ek porcukor
- bors ízlés szerint
- só ízlés szerint
Elkészítése:
A káposztákat a répával és a hagymával együtt vékony csíkokra szeleteljük, vagy legyaluljuk, ezután pedig összekeverjük a dresszing hozzávalóit. Ha ezzel megvagyunk a legyalult zöldségeket hozzá adjuk az öntethez és voilà!
A káposztasalátát általában olyan ételek mellé fogyasztják, mint a sült csirke és a grillezett húsok, és egy másik köretként sült krumpli vagy burgonyasaláta kísérheti. Szendvics-összetevőként is rendkívül finom. Grillszendvicsekre, hamburgerekre és hot dogokra is kerülhet chilivel és csípős mustárral együtt.