Talán lassan tényleg tartósan meleg lesz az időjárás, így újra elő lehet venni a kedvenc hűsítő recepteket. Ezek közül a házi fagylalt az egyik legnépszerűbb, de általában a görög joghurtból és fagyasztott gyümölcsökből készült változatokhoz vagyunk hozzászokva. Yumna Jawad a Feel Good Foodie Instagram-oldalán viszont egy új fagylaltalapot mutatott be: a túrót.
Ez is érdekelhet: Ennek a desszertnek szinte senki sem tud ellenállni: banán split
Jawad receptje mindössze két fő összetevőt használ: teljes tejből készült túrót és mézet. Jawad a két hozzávalót rögtön össze is önti egy turmixgépbe, és addig turmixolja, amíg a túrós állagból egy krémes alap nem lesz.
Ezután egy fagyasztásálló edénybe önti, megpakolja a kedvenc kiegészítőivel, és hagyja, hogy a fagylalt körülbelül négy órán át fagyjon, mielőtt kikanalazná. Jawad egyébként csokoládéforgácsot és mogyoróvajast használ kiegészítőnek, de bármilyen gyümölcsöt hozzáadhatunk, hogy ízzel töltsük meg a fagylaltot.
Olvasd el ezt is! Így készíts barack sorbetet fagylalkészítő nélkül!
Hozzávalók
- 425 gramm teljes tejből készült túró
- ¼ csésze méz
- mogyoróvaj és csokoládéforgács a feltéthez
Elkészítés
- Tegyük a túrót és a mézet egy nagy teljesítményű turmixgépbe vagy konyhai robotgépbe, és turmixoljuk selymesen simára.
- Öntsük át a keveréket egy vagy több tetszés szerinti, fagyálló edénybe, és forgassuk bele a kívánt feltéteket.
- Fagyasszuk le 4 órára, majd élvezzük.