julie andrews a muzsika hangja

4 film, amit imádni fognak a természet szerelmesei

A magasba törő hegyektől a vízesésekig és a sűrű erdőkön át a kiterjedt sivatagokig a természet lenyűgözően sokszínű, így nem csoda, hogy a filmkészítők gyakran használják történeteik elmeséléséhez. A cikkünkben szereplő négy film pedig garantáltan meghozza kedvünket a természetjáráshoz.


Muzsika hangja (1965)

Ha olyan klasszikus filmet keresel, amely a természet szépségét ünnepli, akkor ne keress tovább, ugyanis A muzsika hangja tökéletes választás. A népszerű musical egy apácából lett nevelőnő (Julie Andrews) történetét meséli el, aki Ausztriában beleszeret a hét gyermek özvegy apjába. A filmben lenyűgöző látványt nyújt az osztrák Alpok, ahol a család gyakran kirándul és piknikezik.

A buja zöld dombok, kristálytiszta tavak és hófödte hegyek festői háttere remekül passzol a szívmelengető történethez.

Ez is érdekelhet: 5 film, melynek hatására azonnal indulnánk New Orleansba

Az  élet fája (2011)

Az élet fája nem egy tipikus természetfilm. A történetben a természet és a spiritualitás kapcsolatát veszik górcső alá, hogy e kettő mégis miképp fonódik össze.

Terrence Malick rendező lenyűgöző operatőri munkával örökíti meg a természet szépségét, a kozmosz nagyságától kezdve a pillangó szárnyak apró részletéig. A mozihoz erőteljes filmzene és kiváló színészgárda is párosul, köztük Brad Pitt és Jessica Chastain.

Az élet fája filozófiai és érzelmi utazás, amely ráébreszt a természet összetettségének és szépségének megbecsülésére.

Okja (2017)

A szívszorító kaland egy Mija nevű fiatal lányról szól, aki összebarátkozik egy Okja nevű, laborban létrehozott szupersertéssel. Amikor az állatot létrehozó vállalat eljön, hogy elvigyék, a lány küldetésre indul, hogy megmentse szeretett társát.

A film egyszerre megható és elgondolkodtató módon ábrázolja az emberek és állatok közötti kapcsolatot, ahogy Mija és Okja köteléke próbatétel elé kerül.

A koreai vidéken játszódó jelenetek pedig lenyűgözőek. Különösen hatásos, ahogy a film a természetet az egyén és a rendszer közötti küzdelem metaforájaként használja, ahol a főhősök útja az idilli vidéki tájból Szöul betondzsungelébe vezet.

Olvasd el ezt is! Tudod melyik volt a legelső színes film? Nem az, amire gondolnál!

Út a vadonba (2007)

Mi történne, ha úgy döntenél, hogy magad mögött hagyod a társadalmat, és csak egy hátizsákkal nekivágnál a vadonnak? Erről szól az Út a vadonba című elgondolkodtató dráma, amely az ember és a természet kapcsolatát vizsgálja egyedülálló módon.

A film Christopher McCandless (Emile Hirsch), egy fiatalember történetét meséli el, aki mindent hátrahagyva felfedezi az alaszkai vadont.

A figyelmetekbe ajánljuk