the new york times hq
Licitháború után a Blumhouse szerezte meg az erről szóló New York Times-cikk megfilmesítési jogait.


Miriam Rodriguez nem hétköznapi történetéről a New York Times írt egy nagy sikerű cikket, ami a filmesek érdeklődését is felkeltette. Rodriguez egy mexikói anya volt, akinek lányát, Karent elrabolták és megölték a drogkartell tagjai. A nő viszont megszállottan nyomozni kezdett a tettesek után, egyesével megtalálva őket. Összesen 10 bandatagot juttatott börtönbe és prominens emberjogi harcossá vált, mielőtt sajnálatos módon elérte a bűnszervezet bosszúja és 2017-ben anyák napján a háza előtt lelőtték.

A december 13-án publikált sztori megfilmesítési jogaiért a színfalak mögött komoly licitverseny folyt, míg végül a Blumhouse gyártócég szerezte meg magának. A projektnek a cikk szerzője, Azam Ahmed is vezető producere lesze a New York Times mozgóképes tartalomért felelős részlegének vezetője mellett.

A Blumhouse egyébként főleg horrorfilmjeiről ismert, de ez filmkészítési modelljének is köszönhető. A cég bátran bevállal merész filmeket új, nem bizonyított rendezőktől, amennyiben el tudják készíteni nagyon kevés költségvetésből. Ez a hozzáállás néha egy sikeres franchise-t szűl, mint a Paranormális jelenségek esetén, néha pedig olyan Oscarig jutó filmeket, mint a Tűnj el!, vagy éppen a Whiplash.

(Forrás: Variety)

A figyelmetekbe ajánljuk