hans zimmer

Hans Zimmer szerint ez a 3 szerzemény a világ legjobb filmzenéje

Hans Zimmer napjaink legnépszerűbb zeneszerzője, jellegzetes hangzásvilágát még a laikusok is könnyedén felismerhetik. Olyan filmek zenéjét szerezte, mint a Gladiátor, a Csillagok között, az Eredet vagy éppenséggel a most menő Dűne. De vajon Mr. Zimmernek melyek a kedvencei?


Az évek során Hans Zimmer a legkülönfélébb projekteken dolgozott – az olyan eposzoktól kezdve, mint Ridley ScottGladiátorja és Christopher Nolan Csillagok közöttje, egészen az olyan animációs filmekig, mint Az oroszlánkirály. Figyelemre méltó sokoldalúságáról tett tanúbizonyságot, ami tovább erősítette hírnevét, mint az iparág egyik legjobb zeneszerzője. De vajon neki mik a kedvencei?

Ez is érdekelhet: Évek óta az Encanto filmzenéje az első, ami vezeti a lemezlistát

Egy interjú során Zimmert megkérték, hogy nevezze meg minden idők kedvenc filmzenéit. Bár azt állította, hogy személyes listája állandóan változik, kifejezte örök csodálatát Vangelis munkája iránt, amelyet Ridley Scott neo-noir sci-fi remekművéhez, a Harrison Ford főszereplésével készült Szárnyas fejvadászhoz írt.

A zeneszerző rámutatott, hogy miért marad aktuális ennyi év után is. Hozzátette:

Az egyik dolog, ami a filmmel és a filmzenével történt, az az, hogy néhány dolog elavult, míg néhány dolog relevánsabbá válik, és nagyobb hangsúlyt kap. Valahogy minél idősebb a Blade Runner, annál inkább úgy tűnik, hogy a jövőből való.

Hans Zimmer kedvenc filmzenéi:

  • Volt egyszer egy Amerika (1984) - Ennio Morricone
  • Éjféli expressz (1978) - Giorgio Moroder
  • Szárnyas fejvadász (1982) - Vangelis

Személyes kedvence azonban Ennio Morricone halhatatlan zenéje, amelyet Sergio Leone 1984-es filmjéhez szerzett.

A Volt egyszer egy Amerika a lista élén áll, mert nem tudok ennél szebb, kísértetiesebb, lélekkel teli, érzelmesebb filmzenét elképzelni

– mesélte Zimmer.

A figyelmetekbe ajánljuk