Encanto

Encanto

Évek óta az Encanto filmzenéje az első, ami vezeti a lemezlistát

Az emberek már rég voltak annyira rákattanva a számok alapján egy film zenéjére, mint most a Disney új mesefilmjénél.


Adele uralma az albumlisták élén véget ért, legalábbis ideiglenesen, mivel a Disney Encanto című filmjének zenéje átvette az Egyesült Államok legfontosabb lemezlistáján, a Billboard 200-on az első helyet. Ezzel pedig több, mint két év óta először lett listavezető film- vagy tévéfilmzene. Az animációs film népszerűsége a Disney Plus streaming szolgáltatáson való debütálását követően a Billboard Hot 100 fő slágerlistán is éreztette hatását, mivel a Lin-Manuel Miranda által írt We Don't Talk About Bruno 45 helyet ugorva jelenleg az 5. helyen szerepel.

Ugyanakkor Adele-nek sem kell szomorkodnia túlságosan, hisz Easy on Me című dala továbbra is vezeti a slágerlistát nyolcadik hete. Mindössze az albumlista első helyéről csúszott vissza 6 hétnyi trónolás után. Igaz, az albumok közötti verseny nem volt különösebben éles az ünnepi szezon utáni uborkaszezonban. Az Encanto filmzene eladásai 76%-kal nőttek a héten, míg Adele albuma 43%-kal esett vissza a korábbi héthez képest. Számokban ez előbbi esetében 72 ezer, utóbbi esetében pedig 57 ezer eladott lemezt jelent. Ebbe ugye beletartozik súlyozva a streaming is.

Az Encanto esete szokatlan egyébként, mivel ugye még decemberben debütált a film mozikban, de akkor csak a lemezlista alját kapargatta még a filmzenéje csak. Aztán most találtak az emberek igazán rá, miután a film elérhetővé vált a Disney+ platformon, és mindenki meg tudta nézni az otthon kényelméből is. Két hete ugyanis még csak a 110. helyen szerepelt, aztán innen ugrott fel most a csúcsra váratlanul. Az utolsó filmzene, aminek összejött a listavezetés egyébként a 2019 decemberében kijött Jégvarázs 2-é volt, ami szintén egy Disney mesefilm.

(Forrás: Variety)


A figyelmetekbe ajánljuk