tőrbe ejtve – az üveghagyma
Profimédia / Netflix

Hiányzik Görögország? 4+1 film, ami garantáltan elhozza neked a görög nyár hangulatát

Nyáron nem csak a nyaralás lehet pihentető: filmezni egy hűs szobában, egy adag popcorn és egy pohár jéghideg üdítő társaságában is kellemes kikapcsolódás lehet. Mutatunk 4+1 filmet, ha utóbbihoz van hangulatunk. Nem mellesleg: egy tervezett görögországi utazás kapcsán is érdemes lehet megnézni őket.



Mielőtt éjfélt üt az óra (2013)

Richard Linklater Mielőtt-trilógiájának befejező alkotása egy görög családi nyaralást mutat be, amit Jesse (Ethan Hawke) és Celine (Judie Delpy) már házaspárként két gyermekével együtt tölt.

Az első film bécsi és a második párizsi sétái után ezúttal a görög tájakon (a Peloponésszosz-félszigeten) át beszélget egymással a pár. Egyből kedvet kapunk odarepülni, a film pedig a lenyűgöző táj mellé mély és mindenki számára gondolatébresztő dialógusokat ad.

HBO Max-on elérhető.

Ezt is olvasd el: Mindig New-Yorkba vágytál? Ez az 5 film odarepít

​Mamma Mia! (2008)

ABBA-zenék és görög nyár. Ez a két gondolat jut mindenki eszébe, amikor ez a mozi kerül szóba. A könnyed musical-vígjáték Amanda Seyfried, Meryl Streep, Colin Firth és Pierce Brosnan főszereplésével könnyed kikapcsolódást nyújt.

A történet szerint egy és házasodni készülő lány, Sophie,Kalokairi szigetén él szórakozott édesanyjával. A lány pedig hamarosan megtartandó esküvője előtt még rá szeretne találni eddig nem ismert édesapjára. A címadó Mamma Mia! mellett másik 23 ABBA-szerzemény hangzik el.

+ folytatás: Mamma Mia! Sose hagyjuk abba (2018)

A kritika nem szerette, azonban a közönség rajongott érte, így pedig jött is a folytatás. A főszereplők ugyanazok, a történet pedig most az édesanya, Donna lkalandokkal teli fiatalkorára és érzelmeire koncentrál. A görög sziget egzotikuma most is megvan és az ikonikus ABBA-zenék itt sem maradnak el.

AppleTV+-on elérhető.

Görögbe fogadva (2009)

Ebben a komédiában Georgia (Nia Vadalos) gyökerei földjére utazik megtalálni saját kefi-jét, ami görögül lelket jelent. A görög származású amerikai idegenvezető lelkesedését egy időre letöri az, hogy csoportjának tagjai nem nagyon érdeklődnek a mediterrán ország gazdag kultúrája iránt.

Ő viszont ezen túllendül és elkezdi keresni a szerelmet. A vígjáték amellett, hogy kellemesen szórakoztató, át kívánja adni a görög életérzést. Utóbbinál említhetnénk akár a Bazi nagy göröglagzi-filmeket is.

Amazon Prime-on elérhető.

Tőrbe ejtve – Az üveghagyma (2022)

Ha a sok romkom mellett egy kis izgalomra és kalandra vágysz, nézd meg Rian Johnson nagysikerű Tőrbe ejtve filmsorozatának második részét.

Ez is érdekelhet: James Bondon túl – négy film, amiben Daniel Craig nem a 007-es ügynököt alakította

A sikeres első alkotás családi kúriája után most a rendező egy görög magánszigetet választott helyszínéül, amit telepakolt gazdag emberekkel, influenszerekkel és Benoit Blanc nyomozóval (Daniel Craig). A hightech-sziget, mint a krimi környezete pedig plusz fűszert ad az ott történő bűncselekmény(ek)nek.

Netflixen elérhető.

A figyelmetekbe ajánljuk