katalin hercegné és lajos herceg
Getty Images

Katalin és gyermekei között az évek alatt kialakult egy sajátos jelbeszéd

Apró gesztusok: ezekkel a titkos jelekkel fegyelmezi a gyermekeit Katalin

Katalin és a gyermekei kapcsolata köztudottan különleges. Elsősorban abból fakadóan, hogy a hercegnének, Györgynek, Saroltának és Lajosnak egyszerre kell megfelelniük a színfalak előtt és a színfalak mögött is, és megtalálniuk az egyensúlyt a királyi család felé támasztott elvárások és a családi harmónia között. A szakértők szerint Katalin erőn felül teljesít és remekül helyt áll mind a leendő királynő, mind pedig az anyuka szerepben.

A walesi hercegi pár gyermekeinek nincs és soha nem is lehetett átlagos gyerekkora. A születésük pillanatától kezdve a kamerák kereszttüzében élik az életüket, hiszen ők a brit királyi trón várományosai. A szüleik sincsenek könnyebb helyzetben, hiszen nekik

egyszerre kell betartatni velük azokat a szokásokat, amiket évszázadok óta követnek az uralkodó családban, miközben engedni kell, hogy megéljék a gyermekkor legszebb pillanatait.

Gy\u00f6rgy, Lajos, Sarolta \u00e9s Katalin

Katalin kifejezetten normális, átlagos gyerekkort szeretne adni a trónörökösöknek

Fotó: Chris Jackson - WPA Pool/Getty Images

A Marie Claire bennfentesekre hivatkozva azt írja, hogy Györggyel és Saroltával alapvetően viszonylag könnyű bánnia a szülőknek. A 11 éves herceg és a 9 éves hercegné ugyanis kifejezetten jól neveltek, akik könnyedén betartják a királyi etikettet. Ez azonban Lajosról már nem mondható el.

Ajánljuk figyelmedbe! Ebből a dologból egyszerűen nem enged Katalin hercegné

Emlékezetes pillanat volt, amikor a néha királynő, II. Erzsébet uralkodásának ünneplése során, ahogy a család kint állt a Buckingham-palota erkélyén, a herceg pár legkisebb gyermeke elkezdett pofákat vágni, grimaszolt és nyújtogatta a nyelvét.

Ezt az esetet azóta is emlegetik a családhoz közel álló ismerősök, annyira lenyűgözte őket Katalin kedves, de határozott fegyelmezése Lajos fel

– írja Tom Quinn a Gilded Youth, An Intimate History of Growing Up in the Royal Family című könyvében.

Ez is érdekelhet! 5 dolog, amit biztosan nem tudtál Katalin hercegnéről

Egy olyan titkos kódot, egy olyan mondatot használt, amiről csak ő és a gyerekek tudják, hogy pontosan mekkora súlya is van valójában. A többiek ugyan csak annyit hallottak, hogy Katalin azt mondja: »Tartsunk egy kis szünetet!«, de Lajos rögtön tudta, hogy ez mit jelent. Profi trükk, mert egyáltalán nem agresszív és követelőző megnyilvánulás, miközben a gyerekek pontosan érzik, hogy ez annyit jelent, hogy fejezzék be, amit csinálnak.

A hercegi párról egyébként eddig is köztudott volt, hogy kifejezetten laza, megengedő szülők, akik szeretnék a lehető legátlagosabb, legtermészetesebb gyerekkort megadni Györgynek, Saroltának és Lajosnak.

A figyelmetekbe ajánljuk