Katalin hercegné nevet.
Fotó: Getty Images

5 dolog, amit biztosan nem tudtál Katalin hercegnéről

Talán nincs még egy olyan ember a Földön, akiről annyi cikk, annyi hír és annyi fotó jelenne meg, mint a brit uralkodóház egyik legnépszerűbb tagjáról, a walesi hercegnéről, Katalinról. Vilmos feleségének azonban vannak olyan titkai is, amelyekről sokáig csak a legközelebbi ismerősei, gyerekkori barátai tudtak. Ezeket áruljuk most el!



1. ​Vilmos herceget ábrázoló poszter lógott a falán


A herceg és a hercegné kapcsolata tündérmesébe illő, ezt remekül bizonyítja az a tény is, hogy Katalin már az egyetemi évei alatt is arról álmodozott, hogy egy nap Vilmos lesz a férje. A Vogue idézi a walesi hercegné egykori barátnőjét, Jessica Hay-t, aki a William & Catherine: Their Story című könyvben osztott meg egy kedves emléket Katalinról.

Vilmos \u00e9s Katalin

Katalin már egyetemistaként is tudta, hogy Vilmos lesz a férje

Fotó: Max Mumby/Indigo/Getty Images
Ahogy a legtöbb egyetemista, mi is rajongtunk a fiúkért, és sokszor esténként csak ültünk körben és álmodoztunk arról, hogy ki lesz a férjünk. Katalin már akkor is azt mondta a helyi fiúkra, hogy nem elég kifinomultak és hogy senki nem lehet olyan jó partner, mint Vilmos. Olyannyira komolyan gondolta ezt, hogy még az egyetemi szobájának a falán is lógott róla egy poszter.

2. Vilmos unokatestvérével járt egy iskolába

Bár sokan hajlamosak azt a képet kialakítani, hogy ő csak egy egyszerű, teljesen átlagos életet élő lány volt, mielőtt megismerte volna a későbbi férjét, ez nem teljesen igaz. Katalinnak ugyanis a szülei befolyásos emberek voltak a brit eliten belül, ez meglátszik az iskolázottságán is.

A walesi hercegné például a Marlborough College-ban tanult, ahol többek közt Vilmos unokatestvére, Eugénia hercegnő is.

Ezt is olvasd el! György herceg miatt változtattak egy évszázados királyi hagyományon

3. A kedvenc parmfümje bárki számára elérhető

Katalin \u00e9s Vilmos az esk\u00fcv\u0151j\u00fck\u00f6n

Az esküvője napján is Jo Malone Orange Blossom illatát viselte

Fotó: Mark Cuthbert/UK Press via Getty Images

A hercegnét közelről ismerők szerint Katalin rajong a Jo Malone illatszer-márkáért, különösen pedig a brand Orange Blossom illatáért. Olyannyira szereti ezt, hogy nemcsak parfümként viseli szinte állandóan, de az ő kérésére az esküvője napján a Westminster apátságban is ilyen illatú gyertyák égtek.

4. Matrózként dolgozott

Kevesen tudják, de természetesen, mint mindenkinek, Katalinnak is voltak teljesen átlagos, hétköznapi munkái hercegné válásá előtt. Dolgozott többek között felszolgálóként egy kávézóban, de ami igazán érdekes, hogy egy évig egy hajón teljesített szolgálatot, mint matróz. Az akkori munkatársai szerint Katalin remekül bírta a fizikai munkát, sosem panaszkodott és tökéletesen elvégezte a feladatát.

5. Saját magát sminkelte az esküvőjén

Katalin \u00e9s Vilmos az esk\u00fcv\u0151j\u00fck\u00f6n

Az esküvője napján Katalin saját maga készítette a sminkjét

Fotó: Max Mumby/Indigo/Getty Images

Azt hihetnénk, hogy Vilmos és Katalin esküvőjét hatalmas előkészületek előzték meg és minden apró részletre rendkívüli figyelmet fordítottak. Ez részben igaz is volt, de Katalin egy dologhoz ragaszkodott a nagy nappal kapcsolatban: annak ellenére, hogy több sminkest is javasoltak neki, ő mégis úgy döntött, hogy saját maga készíti el a sminkjét.

Ez is érdekelhet! Ebből a dologból egyszerűen nem enged Katalin hercegné

A hírek szerint azért, mert attól tartott, hogy a sminkmesterek túlzásba viszik majd a dolgot, ő pedig egy egyszerű és mindennapos megjelenést szeretett volna magának.

A figyelmetekbe ajánljuk