Harry, Vilmos, Meghan és Katalin
Fotó: Getty Images

Vilmos szerint elsiette a házasságkötést az öccse

Vilmos megtiltotta Meghannek, hogy Diána ékszereit viselje

A brit királyi családban régóta kibékíthetetlennek tűnik a viszony Vilmos és Harry között. Sokan azt gondolják, hogy a kapcsolat elsősorban a fiatalabb herceg által kiteregetett családi szennyes miatt romlott meg, de a hírek szerint a nézeteltérések sokkal hamarabb kezdődtek.

Rob Jobson több életrajzi könyvet is készített már a brit uralkodóház tagjairól, legújabb művében pedig elsősorban Katalinra koncentrál. A Catherine, The Princess of Wales című kötetből most a Marie Claire idéz olyan részleteket, amelyek egészen más megvilágításba helyezik a családot kettészakító konfliktust.

Ezt is olvasd el! Katalin hercegné ezzel a feltétellel volt hajlandó beházasodni a királyi családba

Köztudomású, hogy Harry és felesége, Meghan 2020-ban döntöttek úgy, hogy az Egyesült Államokba költöznek és lemondanak minden olyan felelősségükről, amely a királyi családhoz kötné őket. Sokak szerint Vilmosnál ez volt az utolsó csepp a pohárban, és ekkor szüntetett meg minden kapcsolatot az öccsével.

Csakhogy az új botránykönyv szerint egyáltalán nem ez történt.

Katalin, Vilmos, Harry \u00e9s Meghan

Vilmos megtiltotta Meghannek, hogy néhai édesanyja ékszereit viselje

Fotó: Getty Images

Jobson szerint ugyanis Vilmos az első perctől kezdve ellenezte Harry és Meghan kapcsolatát, továbbá nem értett egyet azzal sem, hogy az öccse mennyire gyorsan kéri meg a barátnője kezét. A portál emlékeztet arra, hogy Harry 2016-ban ismerkedett meg a későbbi feleségével, 2017-ben eljegyezte és alig pár hónappal később már össze is házasodtak.

Ezzel szemben ő és Katalin több mint tíz éve, még az egyetemi éveikből ismerték egymást és sokkal lassabban haladtak, mind a lánykérést, mind pedig az esküvőt tekintve.

Éppen ezért Vilmos, amikor megtudta, hogy Harry feleségül készül venni Meghant, a királynőhöz, II. Erzsébethez fordult egy határozott kéréssel:

a herceg azt kérte II. Erzsébettől, hogy tiltsa meg Meghannek, hogy bármelyik, egykor Diána tulajdonában lévő ékszert viselje.

Ez is érdekelhet! Harry összefutott Katalin hercegnével, örömében még egy cetlin is üzent neki

Meghan Markle.

II. Erzsébet Vilmos kérésére tiltotta meg Meghannek az ékszerek viselését.

Getty Images

Tette mindezt annak ellenére, hogy Katalint egyébként gyakran látni olyan kiegészítőkben, amik egykor Vilmos anyjáé voltak. Csakhogy – emlékeztet a portál – a királyi ékszerek viselését szigorú szabályok határozzák meg és Katalint a rangja szerint is megilletik Diana egykori nyakláncai, tiarái és fülbevalói.

A figyelmetekbe ajánljuk