Katalin hercegné
Fotó: Getty Images

A hercegné szabad kezet kapott a saját beosztását illetően

Katalin hercegné ezzel a feltétellel volt hajlandó beházasodni a királyi családba

Hosszú évek óta él a kamerák kereszttüzében Katalin, aki mindig is a királyi család egyik legnépszerűbb tagjának számított. A hercegné és Vilmos kapcsolata igazi tündérmesébe illő szerelemnek indult, ám azt kevesen tudják, hogy a walesi hercegné az esküvő előtt nagyon komoly szabályokat fektetett le a kötelezettségeit illetően, amivel sok, évszázados hagyományt is felrúgott.



Amióta rákkal diagnosztizálták Katalint, láthatóan sokkal kevesebb hivatalos rendezvényen vesz részt és jóval kevesebb kötelező programon jelenik meg. A Marie Claire információi szerint azonban a közeljövőben egyre többször láthatjuk majd megjelenni a nagyközönség előtt Vilmos kedvesét – de egyáltalán nem azért, mert ezt várja el tőle a királyi család.

Ez is érdekelhet! 5+1 sztár, akiket rokoni kapcsolat fűz a királyi családhoz

A portál információi szerint Katalin ugyanis már az esküvő előtt rengeteg feltételt szabott a házasságát illetően, amelyekhez ragaszkodik is. Bennfentesek szerint a hercegné a nagy nap előtt írásban is rögzítette, hogy csak azokon a publikus rendezvényeken vesz majd részt, amelyeken szeretne, továbbá esetleges terhességei alatt nem kötelezhető semmiféle kötelező megjelenésre.

Ez sok szempontból ellentmond a királyi hagyományoknak, hiszen a trónörökös feleségének protokolláris kötelessége jelen lenni azokon az eseményeken, amik fontosak az uralkodó család számára.

Vilmos \u00e9s katalin

Katalin most már egy személyben dönt arról, hogy mikor és hol jelenik meg

Getty Images

Katalin ezt a kérését most a lábadozása idejére is kiterjeszti. Bár a portál információi szerint a közeljövőben egyre többször láthatjuk majd a hercegnét, de most is ő dönt arról, hogy mit vállal el és mi az, amire nemet mond.

Ezt is olvasd el! Lajos herceg örökölheti András herceg jelenlegi titulusát

Sokáig a naptárja irányította az életét, de ez most megváltozott. Régebben is volt beleszólása abba, hogy mikor jelenik meg a nagyközönség előtt, de most teljesen szabad utat kapott. A betegsége érthető módon megváltoztatta nála a fontossági sorrendet, ezért most hiába várják el tőle, hogy megjelenjen bizonyos eseményeken, ha ő nemet mond, azt mindenkinek el kell fogadnia

– idézi a portál a családhoz közel álló informátort, Robert Jobsont.

Katalint egyébként nemrégiben Wimbledonban kapták lencsevégre, ahol a szokásoknak megfelelően a királyi páholyban foglalt helyet és ahol boldogan üdvözölte az alattvalókat.

A figyelmetekbe ajánljuk