II. Erzsébet és Angelina Jolie
Fotó: Getty Images

II. Erzsébetet rengeteg hírességhez fűzi rokoni kapcsolat

5+1 sztár, akiket rokoni kapcsolat fűz a királyi családhoz

A brit királyi család tagjai nem sokban különböznek a világsztároktól: címlapokon szerepelnek, divattrendeket határoznak meg és sokan példaképükként tekintenek rájuk. Azt azonban kevesen tudják, hogy sok olyan hollywoodi híresség van, akiket konkrét vérségi kapcsolat köt az angol uralkodóház tagjaihoz. Mutatjuk azokat a sztárokat, akiknek kék vér folyik az ereiben!



Beyoncé – II. Erzsébet királynő

Beyonc\u00e9

Az énekesnő meglepő módon II. Erzsébet távoli rokona

Getty Images

Madonnával egyetemben sokan Beyoncét is a pop királynőjeként emlegetik, de ezek nemcsak szavak, hiszen az énekesnő – igaz nagyon távoli – rokona is a néhai II. Erzsébet királynőnek. Kevesen tudják, de Beyoncé anyai ágon francia felmenőkkel rendelkezik, akik a történelem során Amerikában telepedtek le. Az énekesnő pedig ezen a francia szálon huszonötödik unokatestvére az egykori uralkodónak.

Madonna – Kamilla királyné

II. Erzs\u00e9bet kir\u00e1lyn\u0151 \u00e9s Madonna

Madonna nem az egykori, hanem a jelenlegi királyné, Kamilla távoli rokona

Fotó: Getty Images

Ha már Madonnát említettük, bizony neki is van a brit királyi családhoz és ilyen módon egyébként még Beyoncéhoz is rokoni szálak fűzik – írja a Newsweek. Az énekesnő bennfentesek szerint gyakran viselkedik úgy a munkatársaival, mintha uralkodna felettük és a vérében valóban királyi vér csörgedezik

Madonna és a jelenlegi királynő, Kamilla egy közös ős, bizonyos Zacharie Cloutier által tizedik unokatestvérei egymásnak

– írja a BBC.

Ez is érdekelhet! 1936 óta nem volt ekkora válságban a brit királyi család

​Brad Pitt – II. Erzsébet királynő

brad pitt

Brad Pitt II. Henrik angol király révén kötődik a királyi családhoz

Getty Images

II. Henrik angol királynak, aki a 12. században élt, összesen nyolc gyermeke született, így igazán népes családot tudhatott magáénak. A kifejezetten komoly trónöröklési rendnek köszönhetően természetesen ebbe a családfába tartozott II. Erzsébet is. Az azonban már meglepő, hogy ugyanennek a királynak a leszármazottjaihoz tartozik Brad Pitt is, aki így genetikailag az egykori királynő huszonötödik unokatestvére.

​Angelina Jolie – II. Erzsébet királynő

II. Erzs\u00e9bet \u00e9s Angelina Jolie

A néha királynő és Jolie huszonhatodik unokatestvérei egymásnak

Fotó: Getty Images

Egészen új értelmet nyer a „kicsi a világ” szólás, amikor kiderül, hogy nemcsak Brad Pittet, de egykori feleségét, Angelina Jolie-t is rokoni szálak fűzik a királyi családhoz. A 49 éves színésznő az édesanyja, Marcheline Bertrand révén köthető az uralkodócsaládhoz, mivel ő a 12. században élt francia király, II. Fülöp leszármazottja.

Ennek a kapcsolatnak köszönhetően Jolie II. Erzsébet huszonhatodik unokatestvére.

​Tom Hanks – II. Erzsébet királynő

Tom Hanks

Tom Hanks ereiben is királyi vér csörgedezik

Alberto E. Rodriguez/Getty Images

A filmvilágban minden díjat elnyert, amit csak el lehet képzelni, Hollywoodban pedig igazi állócsillagnak számít a színész, akit egyébként a kollégái a visszafogottsága és szerénysége miatt szeretnek a leginkább. Azt azonban kevesen tudják, hogy Tom Hanks – bár elsőre pillantásra talán nehéz elhinni – János angol király leszármazottja, ami azt jelenti, hogy II. Erzsébet huszonnegyedik unokatestvére is egyben.

Ajánljuk figyelmedbe!Nem látták a baleset óta: váratlanul jelent meg egy rendezvényen Anna hercegnő

Benedict Cumberbatch – III. Richárd király

Benedict Cumberbatch

Az angol színész még a vásznon is eljátsztotta a rokonát, III. Richárd angol királyt

Fotó: Shutterstock

A Marvel-filmekből ismert színész életének a saját elmondása szerint is az egyik legmeghatározóbb pillanata volt az, amikor egy BBC-n futó sorozatban III. Richárd angol királyt alakíthatta. Ez persze nem is csoda, hiszen Cumberbatch genetikailag az egykori uralkodó távoli másodunokatestvérének számít. A BBC emlékeztet rá, hogy épp emiatt a hírességet felkérték arra is, hogy beszédet mondjon az egykori király újratemetésén is, 2015-ben.

A figyelmetekbe ajánljuk