Lajos herceg örökölheti András herceg jelenlegi titulusát

Lajos herceg örökölheti András herceg jelenlegi titulusát

A 11 éves György jövőbeli útja egészen másként fog kinézni, mint fiatalabb testvéreié. Sarolta és Lajos azonban így is büszkélkedhet majd szép titulusokkal.


Az évek során a királyi bennfentesek sorra arról nyilatkoztak, hogy a walesi hercegi pár nagyon is tisztában van azokkal a problémákkal, amelyekkel Sarolta hercegnőnek és Lajos hercegnek idősebb korukban szembe kell nézniük, és keményen dolgoznak azon, hogy ők is ugyanolyan különlegesnek, szeretettnek és értékesnek érezzék magukat, mint György – írja a Marie Claire.

Harry herceg hírhedt Spare című memoárjában beszélt arról, hogy milyen volt testvérének lenni a leendő királynak, és megosztotta aggodalmát, hogy a két legfiatalabb walesi gyermek ugyanezt a sorsot fogja elszenvedni.

Ez is érdekelhet: Megható kapcsolat van Sarolta hercegnő és Lilibet hercegnő között

Vilmos és Katalin viszont állítólag már kidolgozták Sarolta jövőbeli szerepét a családon belül, és bár egy régi királyi szabály miatt soha nem lesz hercegné, a királyi hercegnői címet örökölheti.

Ami pedig a kis Lajost illeti, ő is átveheti azt a címet, amely jelenleg a nagybátyját, András herceget illeti. A néhai II. Erzsébet királynő hercegi címet adományozott András hercegnek, amikor 1986-ban feleségül vette Sarah Fergusont, és azóta York hercegeként ismert. Az egykori uralkodó számára ez szentimentális értékkel bírt, mivel nagyapja, V. György király is birtokolta ezt a címet.

A hagyomány szerint a York hercege cím az uralkodó második legidősebb fiára száll. Ha a család követi a történelmi szabályt, akkor ez azt jelenti, hogy – amennyiben a cím Vilmos herceg királlyá koronázásakor betöltetlen marad – Lajosnál maradhatna a saját esküvője napjáig.

Vilmos herceg és Harry herceg is hercegi címet kapott az esküvője napján. Amikor Vilmos és Kate 2011-ben oltár elé lépett, a pár a Cambridge hercege és hercegnéje címeket kapta. Hasonlóképpen, amikor Harry herceg és Meghan Markle 2018-ban összeházasodtak, a Sussex hercege és hercegnéje címeket kapták.

A figyelmetekbe ajánljuk