Katalin hercegné
Getty Images

A gyerekeivel kapcsolatban határozott döntéseket hozott a hercegné

Ebből a dologból egyszerűen nem enged Katalin hercegné

Katalin hercegné kétségtelenül az egyik legnépszerűbb tagja a királyi családnak, aminek több oka is van: a nők példaképként tekintenek rá, miközben igazi tündérmesébe illőnek tűnik a kapcsolata Vilmossal, akivel még az egyetemi évei alatt ismerkedett meg. Azt azonban kevesen tudják, hogy a walesi hercegnének komoly döntéseket kellett meghoznia a saját boldogsága érdekében, emiatt pedig gyakran összetűzésbe is került az uralkodóház idősebb tagjaival.



A walesi hercegnék szerepe a brit királyi családban mindig is kiemelt jelentőséggel bírt. Ez a titulus ugyanis gyakorlatilag a királynővé válás utolsó szakasza, épp emiatt érthető, hogy ilyenkor különösen nagy nyomás nehezedik az emberre. Sokak szerint épp ez a figyelem volt az, amit Diána nem bírt elviselni.

A Marie Claire most arról ír, hogy Katalin ilyen szempontból hasonlít férje néhai édesanyjára. A Robert Jobson által jegyzett Catherine, The Princess of Wales: The Biography című könyvében ugyanis a királyi szakértő azt ecseteli, hogy

Katalinnak sokszor kellett olyan döntéseket meghoznia, amivel kivívta az uralkodócsalád tagjainak nemtetszését.

Ez is érdekelhet! György herceg miatt változtattak egy évszázados királyi hagyományon

Ahhoz, hogy megértsük a helyzetét, először is fontos emlékeznünk arra, hogy Katalin nem született nemesi családba. Neki alkalmazkodnia, tanulnia és figyelnie kellett ahhoz, hogy beilleszkedjen az uralkodócsaládba

– idézi a könyv egy részletét a portál.

Gy\u00f6rgy \u00e9s Katalin

A gyereknevelésbe nem engedett beleszólást Katalin

Getty Images

Jobson nemrégiben egy interjúban úgy fogalmazott, hogy ez szinte minden szempontból sikerült is a hercegnének, hiszen a protokolláris és egyéb hagyományokat könnyen és gyorsan megtanulta. Egy dologba azonban senkinek nem engedett beleszólást: ez pedig a gyereknevelés volt.

Ajánljuk figyelmedbe! Viszály a királyi családban: Károly már fel sem veszi a telefont Harrynek

A gyerekekkel kapcsolatban határozott volt és kérlelhetetlen. Egyértelművé tette az egykori királynő és a mostani király, Károly számára is, hogy semmi olyanra nem hajlandó, amiről úgy gondolja, hogy rosszat tenne a gyerekek egészséges fejlődésének.

A férfi szerint

ehhez rendkívüli bátorságra volt szüksége Katalinnak, hiszen eleinte egy kívülálló volt, akinek volt mersze egyértelmű szabályokat lefektetni, amikhez azóta is tartja magát.

A figyelmetekbe ajánljuk