Katalin hercegné
Fotó: Getty Images

Felrobbant az internet Katalin hercegné legújabb portréja​ miatt

Betegsége miatt a nyilvánosságban nem mutatkozó walesi hercegné a napokban újra rengeteg helyen tűnik majd fel: a Tatler divatmagazin május 30-ai számának címlapján ugyanis ő mosolyog majd vissza az olvasókra. Legalábbis egy festményen, Katalin hercegnéről ugyanis nemrég Hannah Uzor zambiai festő készített egy portrét, amely jelenleg igencsak megosztja a közvéleményt.


A Tatler divatlap a napokban mutatta be május 30-án megjelenő számának címlapját egy Instagram-bejegyzésben. A walesi hercegnéről készült portré azt a ruhát ábrázolja, amelyet 2022 novemberében hordott egy állami banketten.

Katalinon egy Lover's Knot tiarát, illetve egy fenséges fehér színű ruhát láthatunk Jenny Packhamtől, aki a hercegné egyik kedvenc divattervezője.

Ez is érdekelhet: A királyi gyerekek így segítenek Katalinnak a felépülésben

Ez egyáltalán nem hasonlít rá

– jegyezte meg rengeteg hozzászóló a kép alatt.

Vannak azonban sokan mások dicsérik a portré készítőjét a mű eleganciája miatt.

A Tatler a képaláírásban elmagyarázta, mit szeretett volna kiemelni portréjával az ugyancsak háromgyermekes festőnő:

Katalin tényleg felnőtt a szerepéhez, ő erre született. Csodálatos méltósággal, eleganciával és kecsességgel jelenik meg mindenhol.

Ezt is olvasd el! 1936 óta nem volt ekkora válságban a brit királyi család

Károly portréja

A Katalin képével kapcsolatos vitára alig egy héttel azután került sor, hogy nagy port kavarva bemutatták III. Károly király legfrissebb portréját.

Azt a festményt Jonathan Yeo brit művész készítette, aki az uralkodót – egy vörös háttér előtt – egy teljes egészében vörös ruházatban ábrázolta.

Akárcsak Katalin portréja esetében, a királyi rajongók körében komoly ellenvélemények születtek a kép kapcsán. Egyesek dicsérték a színek és a szimbolizmus használatát, míg mások teljesen értetlenül néztek a műre, jegyzi meg a Marie Claire.

A figyelmetekbe ajánljuk