Károly király.

Ahogy arról mi is beszámoltunk, a walesi hercegné a múlt hónapban jelentette be, hogy az év eleji titokzatos hasi műtétje után rákos sejteket találtak nála. Katalin azóta kemoterápia alatt áll, Károly király a Marie Claire brit oldalának információi szerint pedig rendkívül aggódik érte.


Katalin hercegné az év elején hetekig nem mutatkozott nyilvánosan, ami komoly összeesküvés-elméleteknek adott talajt az egészségi állapotával kapcsolatban. Egy márciusi videóban aztán bejelentette: megelőző kemoterápián vesz részt. Bár kijelentette, hogy „hihetetlenül kemény pár hónap" áll mögötte, hozzátette:

Rendbe fogok jönni.

A hírek fényében Harry herceg és Meghan Markle is jókívánságokat küldött a hercegnének, ahogyan Rishi Sunak brit miniszterelnök is. Károly király szóvivője pedig azt mondta, hogy

az uralkodó a legszorosabb kapcsolatban maradt szeretett menyével az elmúlt hetekben, és továbbra is támogatást nyújt.
Katalin hercegn\u00e9Fotó: Getty Images

Robert Hardman újságíró így nyilatkozott Károly és Katalin viszonyáról:

Károly mindig is nagyra becsülte a menyét. Szerinte egyszerűen csodálatos. Amikor az emberek kórházban vannak, nem igazán akarnak felhajtást. De tény: a király ott volt Katalinnal a kórházban, figyelt rá, és igyekezett megnyugtatni.

Hardman hozzátette: a király rendkívül aggódik a hercegné egészsége miatt, a diagnózisát pedig sokkal komolyabbnak tartja, mint saját rákbetegségét.

Károly nagyon aggódik Katalin miatt. Egy nagyon fitt és egészséges fiatal anyuka számára ez teljesen más, mint amikor valakinek a hetvenes éveiben kell ezzel megküzdenie. Biztos vagyok benne, hogy Károly vigaszt nyújt neki, ahogyan valószínűleg Kamilla is. Azt hiszem, ez az egész még közelebb hozta őket egymáshoz.

Katalin várhatóan továbbra is keveset fog szerepelni a nyilvánosság előtt, amíg megelőző kemoterápián esik át. Károly, aki februárban jelentette be saját rákdiagnózisát, hosszú idő után húsvétkor mutatkozott először Kamilla királyné oldalán.


A figyelmetekbe ajánljuk