Károly és Kamilla
Fotó: Shutterstock

Károly király így viccelődött Kamillával a család húsvéti istentisztelete után

A brit uralkodó, akinél januárban rákot diagnosztizáltak, húsvétvasárnap Kamilla királynével együtt vett részt a windsori kastély Szent György-kápolnájában tartott ünnepi istentiszteleten. A diagnózisa óta először mutatkozó Károly a résztvevők szerint kifejezetten jól nézett ki, és még feleségével is viccelődött egy sort, írja a Mirror.


A Szent György-kápolnában tartott istentisztelet volt III. Károly első nyilvános szereplése, mióta januárban rákot diagnosztizáltak nála. A 75 éves uralkodó a királynével, Kamillával együtt köszöntötte azokat, akik a szertartást követő sétája közben megvárták a kastély udvarán. Károly így üdvözölte őket:

Nagyon bátrak, hogy itt állnak a hidegben.

Amikor éppen elfordult a tömeg egy részétől, egy hölgy, aki a walesi zászlót tartotta a kezében, így szólt utána:

Felség, Kamilla, a King Charles spánielem már 17 éves.

A Cavalier King Charles spánielt az 1660 és 1685 között uralkodó II. Károlyról nevezték el, ugyanis ez volt az egyik kedvenc kutyafajtája. A dolgot különösen mókássá teszi, hogy a hölgy házikedvence a jelenlegi király feleségének nevét viseli. Károly így viccelte el a dolgot:

Lehet, hogy én is szerzek egy újat.

Egyébként a jelenlévők közül többen is megjegyezték, milyen jól nézett ki az uralkodó. A 20 éves Henry Wood, aki családjával együtt vett részt a szertartáson, így nyilatkozott:

Nagyon szép húsvéti istentisztelet volt, nagyon élvezetes. Jó volt látni a királyt és a családját jó hangulatban, mintha semmi baj nem lenne. Hosszú idő óta ez volt az első megjelenése, és azt hiszem, az emberek éppen ezért akarták látni őt. Jól nézett ki ma, jókedvű is volt, és ahogy hallottam, tényleg jól van.

A király és a királyné mellett más magas rangú királyi családtagok is tiszteletüket tették az eseményen, Vilmos és Katalin azonban a hagyománnyal szembemenve kihagyta a szertartást. Ennek oka természetesen a walesi hercegné állapota – Katalin ugyanis, ahogy azt március 22-én bejelentette, jelenleg kemoterápiás kezelés alatt áll.

A figyelmetekbe ajánljuk