III. Károly brit király
Fotó: Getty Images

Így felelt Károly, miután egy rajongója sok erőt kívánt neki a rákkezeléséhez

III. Károly brit király február elején jelentette be, hogy rákkal diagnosztizálták. Bár az uralkodó feladatait a kezelése alatt mások látják el, egyes eseményeken továbbra is megjelenik. Ilyen volt például a windsori kastély Szent György-kápolnájában megtartott húsvéti szertartás is, ahol az egyik rajongó sok erőt kívánt a királynak.



Az uralkodó feleségével, Kamilla királynéval, valamint több magas rangú királyi családtag kíséretében vett részt a húsvétvasárnapi istentiszteleten. Mivel betegségének bejelentése óta ez volt Károly legjelentősebb megjelenése, talán nem meglepő, hogy kisebb tömeg gyűlt össze a Szent György-kápolna környékén – írja a Mirror.

A szertartást követően Károly és Kamilla együtt üdvözölték az embereket, többekkel kezet is fogtak. A tömegből sokan támogatásukat fejezték ki, valamint sok erőt kívántak Károlynak. Egyikük meghatóan így bátorította a királyt:

Boldog húsvétot, Felség! Csak így tovább, soha ne adja fel!

Az uralkodó természetesen nem hagyta szó nélkül a jókívánságot, és viccesen jelezte, hogy orvosai szigorú ellenőrzése alatt áll:

Engedelmeskednek kell az utasításoknak!

Nehéz időszakon megy keresztül a brit királyi család, Károly mellett ugyanis Katalin hercegné is kemoterápiás kezelés alatt áll. Wales hercegnéje március 22-én jelentette be, hogy rákbetegséget diagnosztizáltak nála – azt követően, hogy januári hasi műtétje után hónapokig nem lehetett róla semmit tudni, így a média már mindenféle összeesküvés-elméletekbe és találgatásokba bonyolódott bele.

A figyelmetekbe ajánljuk