Diána hercegné

Diána hercegné sok szempontból igazi úttörő volt, elég, ha csak az ikonikus stílusára gondolunk – és arra, hogy mennyire igyekezett emberközeli maradni annak ellenére, hogy a királyi család tagja volt. Kiváló példa erre egy frissen napvilágot látott történet, amit a híres brit énekes, Boy George elevenített fel.


A néhai walesi hercegné rengetegszer változtatott az addig sérthetetlennek számító királyi protokollon. Csak hogy néhány példát említsünk: megreformálta azt, milyen körülmények között szülhetnek a királyi család női tagjai; felhagyott a kesztyű hordásával, hogy közvetlen kapcsolatba kerülhessen a vele találkozó emberekkel; és még a kalapviselésről is lemondott, mivel híres mondása szerint

kalapban nem lehet gyereket ölelgetni.

Diána és a protokollra való fittyet hányás még ma, huszonhat évvel tragikus halála után is gyakran a címlapokra kerül. Ahogy a Marie Claire UK írja, a The Drew Barrymore Showban nemrégiben Boy George mesélt egy hasonló esetről, ami vele és édesanyjával történt meg.

Amikor először találkoztam Diánával valamilyen jótékonysági rendezvényen, megkértek, hogy mielőtt beszélnék vele, álljak be a sorba, mint mindenki más

– mesélte a brit énekes a műsorvezető Drew Barrymore-nak.

Aztán, amikor a palota illetékese ellenőrizte a vendéglistát, kiderült, hogy nem vagyok rajta, ezért elküldtek a sorból.

Boy George ezután saját bevallása szerint zavartan odasétált a bárpulthoz, és csendben állt egy darabig – úgy érezte, hihetetlenül megalázta magát mások előtt. Hirtelen viszont arra lett figyelmes, hogy a hercegné a hivatalos előírásoknak teljesen ellentmondva odajön hozzá.

Diána megszegte a protokollt, odajött hozzám, beszélgetett velem, és nagyon kedves volt.

A Culture Club egykori sztárja ezután elmondta: a hercegné még egyszer áthágta a szabályokat azért, hogy beszélgessen George édesanyjával, aki hatalmas rajongója volt a királyi családnak.

Ez volt az, ami miatt őrülten megszerettem. Mert, mikor odajött hozzám, elmondtam neki, hogy én igazából nem annyira vagyok oda a királyi családért, de anyukám imádja őt, és megkérdeztem, találkozna-e vele. Húsz percig beszélgettek, egészen imádnivaló volt.

Ajánljuk figyelmedbe! A fia segítette át Diánát a legnehezebb napjain, de óriási árat fizetett ezért

Arch\u00edv fot\u00f3 Di\u00e1na \u00e9s K\u00e1roly esk\u00fcv\u0151j\u00e9nek \u00e9l\u0151 t\u00e9v\u00e9k\u00f6zvet\u00edt\u00e9s\u00e9r\u0151l

Archív fotó Diána és Károly esküvőjének élő tévéközvetítéséről

Fotó: Annie Spratt/Unsplash

Előfordult, hogy Diána ennél sokkal komolyabban is szembeszállt az előírásokkal. A hercegné egy karácsonyi összejövetel során például a család jövőjéről kezdett el értekezni – és egész egyszerűen felvetette a kérdést, hogy a királyi család vajon továbbra is releváns marad-e egy föderális Európában. Ezzel egészen sokkolta a királynőt és saját férjét, Károlyt, akik nem igazán tudtak reagálni a felvetésre, és állítólag úgy néztek Diánára, mintha őrült lenne.

A figyelmetekbe ajánljuk