Diána, Vilmos, Harry
Getty Images

A fia segítette át Diánát a legnehezebb napjain, de óriási árat fizetett ezért

Diána hercegné imádta a fiait, és egyes információk szerint gyakran támaszkodott Vilmosra, különösen akkor, amikor lelki támogatásra volt szüksége.


Jennie Bond királyi szakértő szerint komoly teher hárult a fiatal Vilmosra, aki mindössze 15 éves volt, amikor édesanyja tragikus módon elhunyt.

Diána ölelésekkel és puszikkal árasztotta el Vilmost, akárcsak Harryt, de Vilmosnak kellett kezelnie Diána érzelmi szükségleteinek egy részét is. Ahogy a házassága összeomlott, Vilmoshoz fordult támogatásért, és a fiú zsebkendőket és egy cetlit nyújtott át neki a fürdőszobaajtó alatt, hogy megpróbálja megvigasztalni, amikor sírt

– mondta Bond az OK!-nak.

Ez is érdekelhet: Egy padláson bukkantak rá, most nagyot kaszálnak Diána szokatlan ruhadarabjával

A szakértő kiemelte, hogy ezek a szituációk minden bizonnyal óriási nyomást helyeztek a hercegre, aki a nehézségektől függetlenül mindig ott állt az édesanyja mellett.

Vilmos valószínűleg többet tudott a házassági problémákról, mint amennyit egy fiatal fiúnak tudnia kellene. És persze a királyi pár házasságának állapota mindig a címlapokon volt. Diána eléggé ingatag személyiség volt, és bár igyekezett mindkét fiút megvédeni a Károllyal való veszekedésektől és felháborodásoktól, Vilmoshoz is fordult támogatásért

– magyarázta a szakértő.

Diána és Károly kapcsolata mindig is viharosnak számított, a pár pedig végül 1996-ban vált el hivatalosan is. A balul sikerült frigy természetesen jól jött a bulvármédiának, akik szabályosan megkeserítették a királyi család életét – beleértve az akkor még tinédzser Vilmos és Harry herceg mindennapjait is.

Bond ennek kapcsán felidézett egy személyes emléket is, miszerint az egyik szalagcím nagyon felzaklatta a fiúkat:

Emlékszem, hogy egy japán utazás során beszélgettem a hercegnével. Éppen akkor jelent meg Jonathan Dimbleby Károlyról szóló életrajza. Azt mondta nekem, hogy a férfi által kreált szalagcímek hihetetlenül bántóak voltak Vilmos és Harry számára, és nem akarta, hogy lássák a könyvet.

A figyelmetekbe ajánljuk