andrás herceg, diána, károly herceg

A királynő szerint Diána jobban illett volna András herceghez

Egy új, leleplező királyi életrajz fényt derít a néhai királynő és Károly király kapcsolatára. II. Erzsébet sokáig úgy gondolta, hogy Diána jobban illik második fiához, András herceghez, mint legidősebb fiához, a walesi herceghez.


Ingrid Seward, a Majesty magazin egykori főszerkesztője új könyvében, a My mother and I (Anyám és én) című könyvében fényt derített Károly király és Diána közötti korai időkre. Az új részletben Seward azt írja, hogy a néhai II. Erzsébet királynő akkor ismerkedett meg a hercegnével, amikor az 1980-ban meglátogatta nővérét, Jane-t, aki Robert Fellowes, akkori magántitkárának felesége volt a Balmoral-birtokon lévő házukban – írja az Independent.

Ez is érdekelhet: Népszerűségük szerint rangsorolták a királyi család tagjait

Diána a látogatás után meghívást kapott, hogy négy napot töltsön a kastélyban, valamint, hogy részt vegyen egy királyi partin. Seward szerint mindenkit elvarázsolt, és mindig korábban ébredt a többi hölgynél, hogy a kertben sétálhasson.

Ekkor játszotta ki legélesebb kártyáját. Mindenkinek elmondta, hogy mennyire szereti Balmoralt, és hogy milyen varázslatos hely

– állítja az életrajzíró.

A könyv szerint azonban a néhai királynőnek két fenntartása is volt a fia életében megjelenő új nővel kapcsolatban. Először is, nem tudta, hogy 19 évesen bárki különbséget tud-e tenni a szerelem és a szórakozás, valamint a királyi kötelességei között. Másodszor, úgy gondolta, Diána talán jobban illene fiatalabb fiához, András herceghez.

A walesi hercegnének így keményen meg kellett dolgoznia, hogy beilleszkedjen az új polgári életformába, de erőfeszítései végül kifizetődtek, amikor Károly megkérte a kezét, és Diana néhány hónappal az esküvője előtt beköltözött a Buckingham-palotába.

A figyelmetekbe ajánljuk