III. Károly király
Fotó: Getty Images

Újra megszólalt rákdiagnózisával kapcsolatban III. Károly király

Február 5-én este látott napvilágot a hír, miszerint rákot diagnosztizáltak a brit uralkodónál egy január végi rutinműtétet követően. Sokan hálásak az uralkodónak őszintesége miatt, aki most levélben fejezte ki érzéseit a nyilvánosság felé.


A brit királyi család hagyományaival szakítva III. Károly a diagnózis után szinte rögtön kiállt betegségével a nyilvánosság elé – ehhez a bátor tetthez Kamilla királyné támogatása is elengedhetetlen volt. A Buckingham-palota február 5-én este a hírrel együtt pedig egyből egy hosszabb közleményt is kiadott.

Ezt is nézd meg! 7 őszinte fotó Károly és Kamilla régóta dúló szerelméről

Ebből kiderült, hogy a király kezelését azonnal megkezdték. Orvosai tanácsára pedig minden nyilvános szereplését lemondták, de az állami ügyek intézését a szokásos módon folytathatja Őfelsége, aki teljesen pozitívan áll az előtte álló időszakhoz.

A közlemény kifejezte a királyi család háláját a profi orvosi csapat irányába, továbbá kitértek Károly szándékára is, aki reméli, hogy betegsége felvállalásával:

segíti a közvélemény megértését mindazok számára világszerte, akiket a rák érint.

Ezt is olvasd el! A királyi család egyik tagja kifejtette véleményét Károly és Kamilla kapcsolatáról

A napokban Károly király egy újabb személyes üzenetet tett közzé, amelyben köszönetet mondott a nyilvánosságnak a rengetet jókívánságért.

Szeretném kifejezni a szívből jövő köszönetemet a sok támogató üzenetért és jókívánságért, amit az elmúlt napokban kaptam. Akiket érintett a rák, azok nagyon jól tudják, hogy az ilyen kedves gondolatok jelentik ilyenkor a legnagyobb vigaszt és bátorítást

– fejtette ki az uralkodó.

A nyilatkozat így zárult:

Ugyanilyen bátorító hallani, hogy a saját diagnózisom megosztása hogyan segítette elő a közvélemény megértését, és hogyan világított rá mindazon szervezetek munkájára, amelyek támogatják a rákos betegeket és családjaikat az Egyesült Királyságban és a nagyvilágban. A fáradhatatlan gondoskodásuk és elkötelezettségük iránti életre szóló csodálatom a mostani személyes tapasztalataim miatt még nagyobb lett.

A figyelmetekbe ajánljuk